Novum juristen informeert: WAB en werkgever 

Novum juristen informeert in deze blog over de WAB en werkgever. Lees in deze blog meer over de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

Leestijd 2 minuten 

Arbeidsjuristen en werkgevers  

U bent werkgever en wil weten hoe u het beste om kan gaan met de WAB. Hieronder geven wij een korte samenvatting van de punten die voor u belangrijk zijn en hoe deze in uw voordeel kunnen werken. 

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)  

De WAB stimuleert u om werknemers een vast contract te geven. Daarentegen moeten werknemers die onregelmatig werken sneller in aanmerking komen voor vaste uren. Kortom, flexibel werk en vast werk moeten dichter bij elkaar komen.  

Vanaf 2020 zal gelden 

  • Vanaf 1 januari 2020 worden de volgende zaken toegevoegd of gewijzigd aan het arbeidsrecht; 
  • Transitievergoeding. De transitievergoeding wordt vanaf dag 1 opgebouwd, maar zal door de verandering minder worden voor de werknemer; 
  • Oproep en payroll. Beide arbeidsrelaties zullen meer gaan lijken op gewone arbeidsovereenkomsten; 
  • Minder WW-premie bij vaste contracten; 
  • Verlenging ketenregeling. Hierdoor zit u als werkgever minder snel vast aan vast contract.  
  • Invoering nieuwe ontslaggrond wegens cumulatie van ontslagredenen.  

Bent u werkgever en heeft u vragen over bovenstaande onderwerpen of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Onze ervaren arbeidsjuristen helpen u graag verder. Bel naar 0202616010. Klik hier voor meer informatie over hetzelfde onderwerp.

WAB en werkgever

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9