Ontslag bij KFC

Ontslag bij KFC: ontslag op staande voet, vaststellingsovereenkomsten en arbeidsconflicten.

Ontslagprofiel KFC

Kentucky Fried Chicken (KFC) is een fastfoodketen uit Amerika met meerdere vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor ligt in Amsterdam Zuidoost. Omdat er veel vestigingen zijn van deze voedselketen zijn er veel werknemers die mogelijk vragen hebben over hun rechten. Werknemers zoeken vooral advies bij zaken als arbeidsconflicten, ontslag op staande voet, vaststellingsovereenkomsten en transitievergoeding. Deze bijdrage is bedoeld voor werknemers met vragen over deze onderwerpen.

De coronacrisis is helaas ook reden voor meerdere werkgevers om werknemers te ontslaan. Als u werknemer bent van KFC (of van andere werkgevers) en vragen heeft over uw rechten, dan kunt u ook meteen naar ons bellen. Als u naar 0202616010 belt kunnen onze arbeidsjuristen u vandaag nog te woord staan.

Vaststellingsovereenkomst bij KFC

Vaststellingsovereenkomst bij KFC: transitievergoedingen, ontslag met wederzijds goedvinden en ontslag op staande voet.

Onze arbeidsjuristen hebben jarenlange ervaring met het behandelen van ontslagdossiers. Werknemers worden onterecht ontslagen of kunnen ontslagen worden waarbij er een goed ontslagvoorstel wordt bedongen. Hieronder nemen wij vragen en antwoorden met u door ter informatie over de vaststellingsovereenkomst bij KFC.

KFC heeft mij een vaststellingsovereenkomst gegeven. Moet de werkgever daar geen geldige reden voor hebben?

Ontslag met wederzijds goedvinden is een neutrale ontslagvorm waarin werknemer en werkgever het ontslag schriftelijk overeenkomen. Dit gaat via een vaststellingsovereenkomst. Daarin worden zaken als de hoogte van de transitievergoeding genoemd, de opzegtermijn die de werkgever hanteert en overige zaken zoals geheimhouding en teruggave van bedrijfseigendommen.

De werkgever heeft in principe geen geldige reden nodig voor het geven van een vaststellingsovereenkomst. Een vaststellingsovereenkomst kan gegeven worden na een arbeidsconflict, ontslag op staande voet of door een reorganisatie.

Als u een vaststellingsovereenkomst krijgt bij KFC, maar ook bij andere werkgevers, dan doet u er goed aan om de overeenkomst na te laten kijken door een arbeidsjurist. De werkgever kan u soms onder druk zetten door uw handtekening binnen enkele dagen of op dezelfde dag op te eisen. Geef netjes aan uw werkgever aan dat u de overeenkomst wil laten nakijken. Uw belangen staan namelijk op het spel.

Moet ik doorwerken na een vaststellingsovereenkomst?

Dat hangt van de afspraken met uw werkgever. Onze arbeidsjuristen komen met werkgevers altijd overeenkomst dat u wordt vrijgesteld van werkzaamheden totdat er een akkoord is over de vaststellingsovereenkomst. Dat betekent dat u als werknemer de tijd krijgt om te solliciteren terwijl de arbeidsjurist uw vaststellingsovereenkomst in orde maakt.

Moet ik akkoord gaan met een vaststellingsovereenkomst na een arbeidsconflict?

Nee, u hoeft niet akkoord te gaan. Dat betekent wel dat u gewoon in dienst blijft en moet werken wanneer u daarvoor wordt opgeroepen. Als het arbeidsconflict uw werk onaangenaam heeft gemaakt, dan doet u er verstandig aan om de vaststellingsovereenkomst te ondertekenen nadat een arbeidsjurist deze heeft gecontroleerd. Een arbeidsjurist kan met een goed ontslagvoorstel uw transitievergoeding verhogen.

Ontslag op staande voet bij KFC

Ontslag op staande voet bij KFC: transitievergoeding, vaststellingsovereenkomst en arbeidsconflicten.

Moet ik na een ontslag op staande voet nog een schadevergoeding betalen aan mijn werkgever nadat er een vaststellingsovereenkomst is gesloten?

Werkgevers maken vaak gebruik van een bepaald model ontslagbrief. In de ontslagbrief die wordt gebruikt voor ontslag op staande voet wordt vaak gesproken over een schadevergoeding die u als werknemer verschuldigd bent aan de werkgever. De werkgever kan stellen dat de kosten van bedrijfsrecherche of van de eigen jurist op u worden verhaald.

Als u een vaststellingsovereenkomst sluit na een op staande voet gegeven ontslag betekent dat beide partijen niets meer van elkaar te vorderen hebben. We noemen dat finale kwijting. In principe is dat positief voor een ontslagen werknemer. Echter, de vaststellingsovereenkomst moet wel worden nagekeken op eventuele addertjes onder het gras.

Krijg ik wel een transitievergoeding na het op staande voet ontslag?

In de regel heeft u daar recht op, maar vanwege hetgeen u wordt verweten inzake het ontslag doen veel werkgevers dat niet. Ontslag op staande voet wordt gegeven bij ernstige zaken zoals diefstal, bedreiging etc. Vaak speelt dan een principekwestie dat de werknemer volgens de werkgever geen recht heeft op een transitievergoeding. In dat geval met de vergoeding bij de rechter worden gevorderd. Een procedure daarover kost tijd en geld, maar er bestaat een betere methode.

Wanneer u een arbeidsjurist inschakelt is een vaststellingsovereenkomst mogelijk als oplossing voor het op staande voet gegeven ontslag. Onze arbeidsjuristen kunnen het verleende ontslag dan vervangen met ontslag met wederzijds goedvinden. Dat betekent dat de transitievergoeding op schrift moet komen staan zodat u niet naar de rechter hoeft om de vergoeding te krijgen. De vaststellingsovereenkomst is dus de beste oplossing na een op staande voet gekregen ontslag.

Kun je op staande voet worden ontslagen na een arbeidsconflict?

Dat is mogelijk, maar ontslag hoeft niet altijd een gevolg te zijn van een arbeidsconflict. Als tijdens het conflict zogenoemde dringende redenen ontstaan die aan uw gedrag of uitspraken te wijten zijn, dan is ontslag op staande voet mogelijk. Een meningsverschil met spanningen is geen reden voor een op staande voet ontslag. Er bestaat dus een zeker grijs gebied tussen ontslag op staande voet en arbeidsconflicten. Bel naar onze arbeidsjuristen die u van verduidelijking kunnen voorzien.

Arbeidsconflict bij KFC

Arbeidsconflict bij KFC: collectief ontslag en ontslag met wederzijds goedvinden.

Een arbeidsconflict is een verschil van mening tussen werknemer en werkgever dat is ontaard in een onwerkbare situatie. De spanning tussen beide partijen is ongezond en levert een giftige werkvloer op. De spanning is ongezond en treft met name een werknemer. De meeste arbeidsconflicten zijn te wijten aan een gebrek aan communicatie.

Hoe kunnen jullie mij helpen met een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict wordt vaak gecreëerd door miscommunicatie, maar kan ook gewoon een onoverbrugbaar verschil van mening zijn. Als daarvan sprake is, is bemiddeling via een arbeidsjurist een goede oplossing. Een arbeidsconflict is een nare situatie die iedereen wil oplossen, maar omdat beide partijen boos en vol emotie zitten, kan een arbeidsjurist de oplossing aandragen zonder deze beperkingen. Hulp bij een arbeidsconflict kan via mediation of via een vaststellingsovereenkomst. Hierbij kunnen onze arbeidsjuristen helpen.

Ik wil weg omdat het arbeidsconflict is geëscaleerd. Hoe ga ik verder met de vaststellingsovereenkomst?

De meest gekozen oplossing voor een arbeidsconflict is een vaststellingsovereenkomst. Hiermee leggen beide partijen het einde van de arbeidsrelatie vast in een contract. Er worden ontslagvoorstellen gedaan waaronder beide partijen afscheid van elkaar nemen onder bepaalde ontslagvoorwaarden. De arbeidsjurist helpt hierbij door een transitievergoeding.

Is een arbeidsconflict van invloed op de hoogte van de transitievergoeding?

In principe niet, maar een arbeidsconflict kan door een arbeidsjurist worden gebruikt om de transitievergoeding te verhogen. Het arbeidsgeschil kan dus in het voordeel van de werknemer worden gebruikt.

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet, arbeidsconflicten en vaststellingsovereenkomsten? Onze arbeidsjuristen zijn vandaag nog beschikbaar om u te helpen, bel ons op 020 261 60 10.