HR-manager krijgt vaststellingsovereenkomst

HR-manager krijgt vaststellingsovereenkomst

De HR-medewerker uit dit verhaal werkte al 7 jaar bij de werkgever. Sinds de coronacrisis ging het alleen maar beter met het bedrijf waardoor sprake was van een grote groei. Omdat er veel opdrachten binnen werden gehaald, moesten steeds meer werknemers worden aangenomen.   

Daarin lag een grote taak voor de HR-medewerker die als oudste ook als manager functioneerde binnen zijn team. Hij begeleidde veel trajecten waarbij hij overeenkomsten moest maken, arbeidsrechtelijke vragen moest uitzoeken en ontslagtrajecten moest opzetten.  

Ziekte op het werk 

De medewerker werkt hard, te hard. Hij kreeg een burn-out en kon steeds minder werken. Dat leverde spanningen op de werkvloer omdat de werkgever veel van hem verwachtte. Dat maakt de medewerker ook altijd waar waardoor de eisen die hij aan zichzelf stelde op gegeven moment te hoog zijn geworden. Helaas veroorzaakte dat de uitval van de werknemer.  

Arbeidsconflict door frustraties van werkgever 

De werkgever zat met zijn hoofd bij de omzet die hij kon halen en had daardoor geen oog voor de toestand op de werkvloer. De uitval van de ervaren medewerker kwam daarom als een onaangename verrassing.  

De werkgever was daarom niet blij met het feit dat hij een re-integratietraject moest opzetten voor de medewerker en dat werk vertraagd raakt door zijn afwezigheid. De werkgever verweet de medewerker dat hij bewust zijn verantwoordelijkheden vermeed door zich ziek te melden.  

Onbegrip tussen werknemer en werkgever verergert arbeidsgeschil 

De werknemer voelde zich miskend omdat hij juist altijd zijn best deed voor de werkgever. De werkgever voelde op zijn beurt een soort verraad en reageerde venijnig op de situatie van de werknemer. Beide partijen hadden geen oog meer voor elkaar waardoor het conflict alleen maar werd verergerd.  

Arbeidsconflict betekent vaak een vaststellingsovereenkomst 

Een arbeidsconflict met de werkgever betekent dat de kans groot is op een vaststellingsovereenkomst.  

Een vaststellingsovereenkomst kunt u zien aan een aanbod voor ontslag. De werkgever laat daarin weten dat u met wederzijds goedvinden voor uw ontslag kunt tekenen waarbij aanvullende ontslagvoorwaarden worden opgeschreven. Het eerste aanbod is vaak een concept vaststellingsovereenkomst en bevat magere ontslagvoorwaarden.  

Hulp bij een arbeidsconflict is specialistisch 

De vaststellingsovereenkomst werd gegeven in het licht van een arbeidsconflict. Het arbeidsconflict liet zien dat de werkgever graag van de werknemer af wilde komen. Juridisch mag dit, maar toch voelt het onrechtvaardig aan voor de werknemer. 

Hulp bij een vaststellingsovereenkomst door een arbeidsconflict verloopt in twee trajecten. De overeenkomst wordt eerst nagekeken op het recht op een WW-uitkering en op het bespreken van een verbeterde versie van de vaststellingsovereenkomst.  

Vaststellingsovereenkomst nakijken kan snel bij Novum juristen 

Dat gebeurde ook in dit geval: de medewerker sprak met de arbeidsjurist van dienst en gaf opdracht om de vaststellingsovereenkomst te laten nakijken. Dat kon nog op dezelfde dag. Daarnaast kon de arbeidsjurist meteen bellen met de werkgever en een tegenbod doen op de eerste versie van de vaststellingsovereenkomst.  

Hierdoor kwam er een nieuwe vaststellingsovereenkomst met goede ontslagvoorwaarden. De werknemer kreeg een transitievergoeding mee die recht deed aan zijn situatie en ontslagvergoeding. Hiermee bestond er voldoende financiële buffer voor de werknemer om naar een andere baan te zoeken en het arbeidsconflict af te sluiten.  

Ook een arbeidsconflict willen oplossen en een vaststellingsovereenkomst laten nakijken? Bel een specialist. Bel Novum juristen. Bel naar 020 261 60 10.