Ontslag op staande voet en seksueel geweld 

Ontslag op staande voet en seksueel geweld? Een werknemer werd op staande voet ontslagen door zijn werkgever vanwege vermeend seksueel geweld tegen vrouwen. Hij werd verdacht van aanrandingen, verkrachting en mishandeling. Terwijl hij verdacht was van deze strafbare feiten werd hij op staande voet ontslagen. Hoe zit dat?

Ontslag op staande voet en seksueel geweld

Ontslag op staande voet is het per direct opzeggen van de arbeidsovereenkomst vanwege een dringende reden. Een dringende reden is een dusdanig ernstige reden voor de werkgever om de werknemer meteen de deur te wijzen. Normaal wordt een arbeidsovereenkomst opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn. In het geval van ontslag op staande voet volgt meteen ontslag.

De werkgever kreeg lucht van het strafrechtelijk onderzoek en gaf de werknemer ontslag op staande voet. Normaal gesproken dient een dringende reden zich voor te doen op de werkvloer. In dit geval had de werknemer zich na werktijd vergrepen aan vrouwen. De werknemer vond daarom dat het ontslag op staande voet onterecht was. Aan de andere kant vond de werknemer het ontslag terecht omdat hij de werknemer niet meer kon vertrouwen met vrouwelijke werknemers.

Vaststellingsovereenkomst

De werknemer schakelde ons in om het ontslag aan te vechten. Op dat moment was het politieonderzoek nog in volle gang en was het nog niet duidelijk of de werknemer ook echt de dader was. Door met de werkgever te onderhandelen kregen wij een vaststellingsovereenkomst op tafel waarmee wij het ontslag in goede banen konden leiden. Met de vaststellingsovereenkomst konden wij zijn recht op WW veiligstellen en werden zijn kosten door de werkgever vergoed. Hiermee werd een procedure voorkomen en konden beide partijen weer naar de toekomst kijken.

Bent u op staande voet ontslagen? Schakel dan onze hulp in. Novum juristen is gespecialiseerd in het afwikkelen van ontslag zodat beide partijen weer vooruit kunnen kijken. Bel naar 020 261 60 10. Wij staan open voor zowel werknemers als werkgevers. Klik hier voor meer informatie.