Werkgever kiest voor ontslag met wederzijds goedvinden Werkgever kiest voor ontslag met wederzijds goedvinden na ontslag op staande voet wegens te laat komen. Een werknemer die herhaaldelijk te laat kwam op haar werk werd op staande voet ontslagen. De reden was het herhaaldelijk te laat komen zonder dat de werknemer verbetering kon aanbrengen in deze situatie. Het ging om een onderwijzeres van een basisschool die een ziek kind had dat meer verzorging nodig had dan gebruikelijk. De werkgever wist hiervan. Ontslag op staande voet De werknemer was zichtbaar geëmotioneerd toen ze met ons sprak. Ze legde uit dat haar kind ziek was en daarom vaak wakker werd tijdens de nacht. Hierdoor had de werknemer iedere dag haast geen slaap en versliep zij zich of werd ze in de ochtend opgehouden door de ziekte van haar kind. Bezwaar tegen ontslag en vaststellingsovereenkomst Nadat wij bezwaar maakte voor de werknemer kwam de werkgever tot inkeer. Hij begreep dat het ontslag op staande voet te ver ging en tot onwenselijke gevolgen zou leiden. In goed overleg kwamen wij overeen dat ontslag met wederzijds goedvinden een geschikter middel was. De werknemer kreeg een vaststellingsovereenkomst waarbij zij een transitievergoeding kreeg en een ontslagvergoeding om de tijd te overbruggen naar een nieuwe baan. Contact Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel dan naar 0202616010. Lees hier meer artikelen. Novum biedt uitkomstU krijgt een eigen juristUw jurist adviseert u over de mogelijkhedenGeen onverwachte risico’s meerSnel weten waar u aan toe bentGeheel vrijblijvendGratis intake aanvragen Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten. 020 – 261 60 10 06 – 47 88 28 81 91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan. Persoonlijk 9,1 Snelheid 8,8 Expertise 8,5 Resultaat 8,9 Gerelateerde berichten Checklist ontslag wegens cumulatie Novum informeert: checklist ontslag wegens cumulatie Checklist ontslag wegens cumulatie. Lees in… Werkweigering en het recht op transitievergoeding Werkweigering en het recht op transitievergoeding In deze blog gaan we vandaag…
Checklist ontslag wegens cumulatie Novum informeert: checklist ontslag wegens cumulatie Checklist ontslag wegens cumulatie. Lees in…
Werkweigering en het recht op transitievergoeding Werkweigering en het recht op transitievergoeding In deze blog gaan we vandaag…