Vaststellingsovereenkomst na arbeidsconflict met ‘cynische’ manager

Vaststellingsovereenkomst na arbeidsconflict met ‘cynische’ manager. Lees in deze blog meer.

Leestijd: 3 – 5 minuten.

Een manager van een grote sportketen ligt niet goed in het bedrijf door een onuitgesproken meningsverschil. Na veel veranderingen op zijn afdeling is veel van hem gevraagd om de omzet te verhogen. Daarvoor heeft hij ideeën aangedragen die tot succes hebben geleid. Daardoor waren collega’s en het bestuur van het bedrijf ook blij met de manager. Dit sloeg om nadat de omzet terugliep en het bestuur zijn beslissingen in twijfel trok. De manager vond dit overtrokken en was boos omdat zijn plannen tot successen hadden geleid. Omdat ook zijn directe collega’s meededen aan de vertwijfeling voelde de manager zich steeds minder gewaardeerd.

Start van het arbeidsconflict

De manager werd, volgens de werkgever, cynisch naar collega’s en andere leidinggevenden. Hierdoor waren collega’s bang geworden voor de manager en spraken hierover in het geheim met een vertrouwenspersoon en ander managers. Door zijn gedrag zou de manager ”ondermijnend bezig zijn en meer vervat van zijn eigen belang dan begaan met het lot van het bedrijf”, aldus de werkgever.

De werkgever besloot om een dossier bij te houden van zijn gedrag en gesprekken die hij daarover met de manager had gevoerd. Daaruit bleek dat de manager zijn houding niet had verbeterd. De manager schreef terug dat hij geen waardering voelde en dat zijn werkgever blind was voor zijn gevoelens. Hij ervaarde veel druk en stress door de magere winsten en de behandeling van zijn directe collega’s. Ook zei hij dat zijn eigen teamleden hem ”een mes in de rug hadden gestoken.”. De manager liet weten dat hij een oplossing wilde omdat hij op instorten stond.

Vaststellingsovereenkomst biedt uitkomst

De manager deed wat iedere andere werknemer zou doen en belde naar een arbeidsjurist. Hij kwam bij ons uit en had oren naar een vaststellingsovereenkomst. Wij legden aan hem uit dat hij een transitievergoeding zou krijgen en een WW-uitkering. Daarnaast konden wij nog een ontslagvergoeding uitonderhandelen en ervoor zorgen dat de werkgever zijn juridische kosten zou dekken. De manager zou daardoor genoeg tijd krijgen om een nieuwe baan te zoeken. Deze punten kwamen allemaal in de vaststellingsovereenkomst waarmee een einde kwam aan het arbeidsconflict.

Contact

Arbeidsconflict of ontslag? Altijd eerst een arbeidsjurist bellen. Bel naar 020 261 60 10.