Vaststellingsovereenkomst door uitblijven beloofde promotie 

Vaststellingsovereenkomst door uitblijven promotie? Lees hieronder de casus. 

Een autoverkoper die hard werkte om zoveel mogelijk tweedehandsauto’s te verkopen kwam in een arbeidsconflict terecht nadat zijn werkgever hem een beloofde bonus had ontzegd. De verkoper raakte zelfs in een burn-out en viel uit door zijn harde werken. Wel had hij de zogenoemde KPI’s gehaald. Dat zijn in feite doelen die een werknemer moet halen voor een gezonde bedrijfsvoering. De werknemer had zijn doel bereikt, maar viel wel uit.   

Arbeidsconflict over promotie 

De verkoper was van mening dat de bonus hem beloofd was vanwege zijn goede werk en de stijgende lijn in de verkoop. Hij had veel over voor zijn werkgever en voelde zich in zijn ziel getrapt. De werknemer wist zeker dat hij op termijn zijn functie weer kon hervatten. De werkgever twijfelde en dacht dat de werknemer nooit meer zijn niveau kon halen. Dit geschil ontaarde in een ernstig arbeidsconflict.  

Arbeidsconflict opgelost met ontslag met wederzijds goedvinden 

Werkgever komt bij de bespreking van het arbeidsconflict met een voorstel om de arbeidsovereenkomst te beëindigen met wederzijds goedvinden. De werkgever deed dit nadat de werknemer ons had ingeschakeld voor juridische hulp. 

Onze arbeidsjurist heeft daarop met werkgever een vaststellingsovereenkomst uitonderhandeld met goede voorwaarden. De werknemer kreeg een transitievergoeding en een ontslagvergoeding. 

Vaststellingsovereenkomst blijkt praktische oplossing 

De vaststellingsovereenkomst werd gebruikt om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De werknemer kreeg de mogelijkheid om een WW-uitkering aan te vragen, zijn juridische kosten werden vergoed en de transitievergoeding werd verhoogd door onze onderhandelingen. 

Contact  

Heeft u te maken met een arbeidsconflict of een vaststellingsovereenkomst. Bel dan naar 0202616010. Onze ervaren arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer artikelen.

Vaststellingsovereenkomst door uitblijven promotie 

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9