Vaststellingsovereenkomst door uitblijven beloofde promotie

Vaststellingsovereenkomst door uitblijven promotie? Lees hieronder de casus.

Een autoverkoper die hard werkte om zoveel mogelijk tweedehandsauto’s te verkopen kwam in een arbeidsconflict terecht nadat zijn werkgever hem een beloofde bonus had ontzegd. De verkoper raakte zelfs in een burn-out en viel uit door zijn harde werken. Wel had hij de zogenoemde KPI’s gehaald. Dat zijn in feite doelen die een werknemer moet halen voor een gezonde bedrijfsvoering. De werknemer had zijn doel bereikt, maar viel wel uit.

Arbeidsconflict over promotie

De verkoper was van mening dat de bonus hem beloofd was vanwege zijn goede werk en de stijgende lijn in de verkoop. Hij had veel over voor zijn werkgever en voelde zich in zijn ziel getrapt. De werknemer wist zeker dat hij op termijn zijn functie weer kon hervatten. De werkgever twijfelde en dacht dat de werknemer nooit meer zijn niveau kon halen. Dit geschil ontaarde in een ernstig arbeidsconflict.

Arbeidsconflict opgelost met ontslag met wederzijds goedvinden

Werkgever komt bij de bespreking van het arbeidsconflict met een voorstel om de arbeidsovereenkomst te beëindigen met wederzijds goedvinden. De werkgever deed dit nadat de werknemer ons had ingeschakeld voor juridische hulp.

Onze arbeidsjurist heeft daarop met werkgever een vaststellingsovereenkomst uitonderhandeld met goede voorwaarden. De werknemer kreeg een transitievergoeding en een ontslagvergoeding.

Vaststellingsovereenkomst blijkt praktische oplossing

De vaststellingsovereenkomst werd gebruikt om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De werknemer kreeg de mogelijkheid om een WW-uitkering aan te vragen, zijn juridische kosten werden vergoed en de transitievergoeding werd verhoogd door onze onderhandelingen.

Contact

Heeft u te maken met een arbeidsconflict of een vaststellingsovereenkomst. Bel dan naar 020 261 60 10. Onze ervaren arbeidsjuristen staan voor u klaar.