Ontslag op staande voet wegens Facebook-post

Ontslag op staande voet wegens Facebook-post? Lees in deze blog de casus.

Casus

De werknemer is een postbezorger die online kerstversieringen had besteld via een webshop. De webshop liet weten dat hij de spullen voor kerst zou krijgen, maar dit zou niet gebeuren. Na vele e-mailwisselingen met excuses en internetonderzoek naar de eigenaar van de webshop kreeg de werknemer steeds meer het idee dat hij met een oplichter te maken had.

De werknemer kwam achter de echte naam van de eigenaar en plaatste deze gegevens op Facebook dat gepaard ging met een vernietigend verhaal over zijn oplichterspraktijken. De eigenaar was hier niet van gediend en deed zelf ook onderzoek naar de werknemer en kwam erachter dat hij bij een postbedrijf werkte.

Ontslag op staande voet wegens Facebook-post

Enkele dagen na het plaatsen van zijn Facebook-bericht werd de werknemer opgeroepen voor een gesprek met een manager van de HR-afdeling. Tot zijn stomme verbazing werd hij op staande voet ontslagen. In de ontslagbrief werd vermeld dat hij zijn werkgever in diskrediet had gebracht via Facebook. De werknemer was zich van geen kwaad bewust omdat hij het enkel gemunt had op de webshopeigenaar waarbij hij niets had gezegd over zijn werkgever.

Ontslag op staande voet wordt ontslag met wederzijds goedvinden

De werknemer nam contact met ons op en stuurde zijn ontslagbrief naar ons op. Wij maakte namens hem bezwaar tegen het ontslag op staande voet waarbij wij het ontslag konden omvormen tot een ontslag met wederzijds goedvinden.

Onderhandelingen van arbeidsjurist leiden goede vaststellingsovereenkomst

Het ontslag met wederzijds goedvinden leidde tot een vaststellingsovereenkomst waarbij zijn transitievergoeding werd gered. De werknemer was namelijk ongerust over zijn ontslagvergoeding. Ook werden zijn juridische kosten gedekt door de werkgever.

Contact

Heeft u vragen over ontslag op staande voet, vaststellingsovereenkomsten of transitievergoedingen? Bel dan naar 020 261 60 10. Onze arbeidsjuristenteam staat voor u klaar.