Ontslag op staande voet voor salesmedewerker

Vaststellingsovereenkomst na ontslag op staande voet voor salesmedewerker na vaak te laat komen.

Succes wordt fataal

Een salesmedewerker die jong en talentvol is haalt veel zaken binnen voor zijn werkgever. Hij lijkt daarom een beetje naast zijn schonen waardoor de discipline niet altijd aanwezig is. Dit mondt uit in een situatie waarin hij in korte tijd vaak te laat komen. Volgens de werkgever zijn de successen hem naar het hoofd gestegen.  De verkoopmedewerker denkt dat hij onmisbaar is geworden. Daardoor denkt de verkoopmedewerker dat hij overal mee weg kan komen, waaronder te laat komen.

Ontslagbrief na waarschuwingen

De werkgever is klaar met de salesmedewerker en begint waarschuwingen te geven aan de verkoopmedewerker. De salesmedewerker neemt de waarschuwingen niet serieus, maar de werkgever voegt de waarschuwingen toe aan zijn dossier. De werkgever besluit na twee gesprekken, waarin hij de verkoopmedewerker probeert te overtuigen om op tijd te komen, op staande voet te ontslaan. De salesmedewerker schrikt ervan omdat hij niet had verwacht dat zijn werkgever zo ver zou gaan.

Ontslag op staande voet wordt vaststellingsovereenkomst

Het ontslag op staande voet komt niet geheel als een verrassing, maar de salesmedewerker vindt wel dat de werkgever meer rekening had kunnen houden met zijn successen in het bedrijf. De werkgever heeft flink winst gemaakt door zijn arbeid en hebben klanten overgehouden aan zijn contacten. Hij krijgt een adviesgesprek met een van onze arbeidsjuristen. De salesmedewerker koos ervoor om de zaak aan ons te geven. De arbeidsjurist heeft vervolgens keurig bezwaar gemaakt en gebeld naar de werkgever. De werkgever ging daarom akkoord met ontslag met wederzijds goedvinden. Dat betekende dat een vaststellingsovereenkomst werd getekend. De salesmedewerker kreeg daarmee zijn transitievergoeding en een ontslagvergoeding.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.