Werknemer moet vals spel op het werk bekopen met ontslag op staande voet

Een kapper die wekelijks een bordspel speelt met collega’s en de baas blijkt al geruime tijd vals te spelen door geprepareerde kaarten met vragen waarop hij het antwoord weet. Het valt op dat de kapper bloedfanatiek is tijdens het spelen en ergernis veroorzaakt onder zijn collega’s. Daarnaast is de baas net zo fanatiek en moet lijdzaam toezien hoe de kapper vaak wint.

Fraudebeschuldiging wordt arbeidsconflict

Een van de collega’s gaat op onderzoek uit naar de kaarten die de kapper soms gebruikt om te winnen. Daarvan blijkt later dat deze kaarten geen deel uitmaken van het spel, maar door hem stiekem zijn ingebracht omdat hij de antwoorden op de vragen die daarop staan heeft ingestudeerd. De collega meldt zijn bevindingen bij de werkgever. De werkgever voelt zich bedrogen en vraagt zich af waartoe de kapper nog meer toe in staat is. Hij is boos en haalt een ontslagbrief van internet. Hij wijzigt de reden van het ontslag naar ontslag wegens fraude.

Ontslagbrief klopt niet

De kapper is verbaasd. Hij schaamt zich wel dat zijn vals spel is ontdekt, maar vindt ontslag te ver gaan. Daarom ontstaat een arbeidsconflict. Beide partijen weten niet wat ze moeten doen. De kapper neemt het voortouw en neemt contact met ons op. Wij nemen de zaak op ons en onderhandelen een vaststellingsovereenkomst uit. De arbeidsrelatie is al verslechterd waardoor terugkomst op de werkvloer geen zin heeft. De kapper krijgt een transitievergoeding en levert zijn ontslagvergoeding in vanwege het valse spel.

Contact

Ontslag op staande voet? Maak bezwaar via Novum juristen en haal het maximale eruit. Wij staan voor u klaar. Bel naar 020 261 60 10.