Ontslag op staande voet na vrouwonvriendelijk gedrag

Klantenservicemedewerker krijgt ontslag op staande voet na vrouwonvriendelijk gedrag.

Leestijd: 4 – 8 minuten.

Een klantenservicemedewerker van een bank wordt tijdens zijn werk gebeld door een klant van zijn werkgever. Hij werkt bij een bank waarbij er vooral geldzaken worden besproken. De klant wil een nieuwe rekening openen na een echtscheiding omdat vroeger sprake was van een gedeelde rekening. Volgens de medewerker was ze erg nerveus en stelde ze vreemde vragen over het gebruik van de bankrekening. Dat leidde tot irritatie bij de medewerker waardoor hij vaak vragen opnieuw moest beantwoorden. De klant bleef haar vragen namelijk herhalen.

Vrouwonvriendelijk gedrag

De medewerker werd moedeloos van de vragen en vond dat hij duidelijk was in zijn antwoorden. Als ze meer vragen moest ze maar een e-mail sturen. Toch vroeg de vrouwelijke klant opnieuw naar de mogelijkheden die haar ex-man zou hebben om bij de bankrekening te komen. Daarnaast vroeg ze aan hem of hij dat aan een collega kon vragen omdat het erop leek dat hij geen verstand had van het onderwerp. De medewerker was klaar met de klant, maar gaf wel gehoor aan haar verzoek. Daarom plaatste hij haar in de wachtstand. Tijdens deze onderbreking beklaagde hij zich over de vrouw. Het zou ‘weer gaan om een miep die niks kan zonder haar man’. Bij het oppakken van het gesprek bleek dat de mevrouw helemaal niet in de wacht stond. Ze had alles gehoord en zou een klacht indienen bij zijn baas.

Ontslag op staande voet wegens vrouwonvriendelijk gedrag

De medewerker werd op het matje geroepen. Hij kon geen goede uitleg geven over zijn gedrag. Hij gaf te kennen dat de vrouwelijke klant zo erg op zijn zenuwen werkte dat hij geen keus had. De medewerker moest het verhaal kwijt. Dat hij de wachtstand niet goed had gebruikt betreurde hij. Hij zei tegen zijn leidinggevende dat hij de opname maar moest beluisteren.

De leidinggevende wilde nergens van weten en gaf meteen ontslag op staande voet. Hij vond het gedrag te ver gaan en vrouwonvriendelijk. Het ging tegen fatsoensnormen in en tegen het diversiteitsbeleid van het bedrijf. Daarom kreeg hij een ontslagbrief mee waarop het ontslag aan hem werd bevestigd.

Vaststellingsovereenkomst herstelt ontslag op staande voet

De medewerker zocht naar een arbeidsjurist en komt bij ons uit. Uit het gesprek dat wij met hem hadden bleek dat het goed was om ons te laten praten met de werkgever. Dat deden wij ook en leidde tot een vaststellingsovereenkomst. Hiermee was ontslag met wederzijds goedvinden mogelijk en kon de medewerker met een transitievergoeding en een ontslagvergoeding het bedrijf verlaten.

Contact

Ontslag op staande voet is nooit kansloos. Met een arbeidsjurist is alles mogelijk. Bel daarom naar 020 261 60 10.