Ontslag en de leaseauto 

Lees in deze blog meer over ontslag en de leaseauto.

Leestijd 3 tot 5 minuten 

De werknemer wordt ontslagen op staande voet, krijgt een vaststellingsovereenkomst of om een andere reden een ontslagbrief; hoe zit het met de leaseauto?  

Ontslag en de leaseauto 

In de arbeidsovereenkomst kunnen nadere afspraken staan. Gewoonlijk wordt daarin geregeld dat de afkoopsom voor de leaseauto aftrekbaar is voor de werknemer wanneer sprake is van privégebruik. De afkoopsom wordt door de werknemer aan de werkgever betaald. De werknemer heeft in principe geen contractuele relatie met de leasemaatschappij.  

Afkoopsom verrekenen met bijtelling  

Wanneer de werkgever de afkoopsom wil verhalen bij de werknemer moet de bijtelling in het laatste jaar gelijk zijn aan de afkoopsom.  

Bent u ontslagen of wilt u ontslag nemen?

Lees hier meer

Positieve bijtelling  

Wanneer de afkoopsom wordt verrekend met de bijtelling zal de bijtelling minder worden in het laatste jaar. Deze kan daarom niet meer negatief worden.  

Ontslag en de leaseauto   

Een goed werkgever heeft alternatieven voor het ontbreken van een leaseauto. Zorg voor een kilometervergoeding voor werkgerelateerde afstanden of een zakelijke OV-kaart.  

Vaststellingsovereenkomst / beëindigingsovereenkomst  

Met een vaststellingsovereenkomst worden de laatste afspraken vastgelegd voor het ontslag. Hiermee kunt u ook afspraken maken ten aanzien van de leaseauto.  

Heeft u vragen over ontslag op staande voet, een vaststellingsovereenkomst en leaseauto’s? Bel dan naar 0202616010. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.  Lees hier meer artikelen.

Ontslag en de leaseauto

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend

Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9