Arbeidsconflict na bootcamp 

Arbeidsconflict na bootcamp? Lees de casus.

Een fanatieke recruiter bij een juridische organisatie komt op het idee om een bootcamp te organiseren voor haar collega’s. Ze vindt het maar niets dat ze allemaal veel zitten en tijdens de lunch ongezonde snacks naar binnen werken. Daarom stelt ze een bootcamp voor. Dat is een trainingsmethode die uit het leger komt en buiten wordt afgewerkt in een hoog tempo.  

Ruzie met collega wordt een arbeidsconflict 

De recruiter besluit de trainingen te geven en de eerste maanden gaat dit goed. Totdat een minder fitte collega meedoet en ten val komt bij een bepaalde springoefening. Hij komt verkeerd neer en loopt een blessure op. Naast het fysieke ongemak is hij ook boos omdat hij door de recruiter was overtuigd om mee te doen. Als de recruiter niet zo fanatiek was geweest was hij nooit geblesseerd geraakt (zijn redenering). Daarom richtte hij zich tot de recruiter, maar ook tot de baas van het bedrijf om actie te ondernemen.  

Arbeidsconflict tussen collega’s en baas 

Het arbeidsconflict verergerde omdat beide collega’s elkaar niet meer konden aankijken en niet meer op dezelfde afdeling konden werken. Bemiddeling had geen zin en daarom koos de geblesseerde werknemer ervoor om afscheid te nemen van de werkgever. 

Vaststellingsovereenkomst beëindigt arbeidsconflict 

De werknemer nam afscheid van de werkgever met een vaststellingsovereenkomst en niet met een ontslagbrief. Hiermee kon hij veilig uit dienst met behoud van opgebouwde rechten. Met onze hulp kreeg hij een mooie transitievergoeding mee en een ontslagvergoeding waarmee hij de tijd kon overbruggen naar zijn nieuwe baan. Ontslag met wederzijds goedvinden is in dergelijke gevallen de beste oplossing.  

Contact

Bel naar 0202616010 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer artikelen.

Arbeidsconflict na bootcamp

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9