Arbeidsconflict na bootcamp

Arbeidsconflict na bootcamp? Lees de casus.

Een fanatieke recruiter bij een juridische organisatie komt op het idee om een bootcamp te organiseren voor haar collega’s. Ze vindt het maar niets dat ze allemaal veel zitten en tijdens de lunch ongezonde snacks naar binnen werken. Daarom stelt ze een bootcamp voor. Dat is een trainingsmethode die uit het leger komt en buiten wordt afgewerkt in een hoog tempo.

Ruzie met collega wordt een arbeidsconflict

De recruiter besluit de trainingen te geven en de eerste maanden gaat dit goed. Totdat een minder fitte collega meedoet en ten val komt bij een bepaalde springoefening. Hij komt verkeerd neer en loopt een blessure op. Naast het fysieke ongemak is hij ook boos omdat hij door de recruiter was overtuigd om mee te doen. Als de recruiter niet zo fanatiek was geweest was hij nooit geblesseerd geraakt (zijn redenering). Daarom richtte hij zich tot de recruiter, maar ook tot de baas van het bedrijf om actie te ondernemen.

Arbeidsconflict tussen collega’s en baas

Het arbeidsconflict verergerde omdat beide collega’s elkaar niet meer konden aankijken en niet meer op dezelfde afdeling konden werken. Bemiddeling had geen zin en daarom koos de geblesseerde werknemer ervoor om afscheid te nemen van de werkgever.

Vaststellingsovereenkomst beëindigt arbeidsconflict

De werknemer nam afscheid van de werkgever met een vaststellingsovereenkomst en niet met een ontslagbrief. Hiermee kon hij veilig uit dienst met behoud van opgebouwde rechten. Met onze hulp kreeg hij een mooie transitievergoeding mee en een ontslagvergoeding waarmee hij de tijd kon overbruggen naar zijn nieuwe baan. Ontslag met wederzijds goedvinden is in dergelijke gevallen de beste oplossing.

Contact

Bel naar 020 261 60 10 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.