Novum ik heb vragen over ontslag deel 13

Novum ik heb vragen over ontslag (deel 13). In deze bijdrage vertellen arbeidsjuristen van Novum juristen over hun gesprekken met cliënten en oud-cliënten. Hieronder leest u verhalen van deze cliënten en hoe de arbeidsjurist van Novum juristen daarop heeft gereageerd en welke oplossing hij heeft voorgesteld. Hiermee wordt beoogd om juridische zaken als ontslag, arbeidsconflicten en vaststellingsovereenkomsten herkenbaar te maken voor de werknemer. Dit is deel 13 van deze rubriek, klik hier voor deel 12.

Ontslagverhaal 25: Vaststellingsovereenkomst blijkt oplossing voor hangend ontslag op staande voet na fraudeverdenking

Goedendag,

Ik heb een dringend probleem. Ik moet naar een gesprek met mijn werkgever naar aanleiding van een intern onderzoek naar vermiste gelden. Ik ben filiaalmanager bij een supermarkt. De werkgever heeft een vermoeden dat ik de dader ben. Ik heb de gelden niet weggenomen bij de werkgever, maar ik vrees het gesprek omdat daar een HR-medewerker / bedrijfsjurist zal aanschuiven. Ik wil hulp tijdens het gesprek en ook in het vervolg van deze casus.

Reactie arbeidsjurist

De arbeidsjuristen van Novum juristen zijn flexibel. Daarom zijn wij ook buiten kantoor om van waarde. Graag staan wij u bij tijdens dit gesprek. Onze arbeidsjuristen werken over heel Nederland.

Oplossing van arbeidsjurist voor ontslaggesprek

De arbeidsjurist begeleidde de werknemer tijdens het gesprek en zorgde ervoor dat hij geen verkeerde opmerkingen maakte. Het gesprek verliep goed; de werknemer incrimineerde zichzelf niet. Wel was de arbeidsrelatie behoorlijk ontwricht. De arbeidsjurist stelde daarom tijdens het gesprek en ook na het gesprek voor om het arbeidsgeschil op te lossen met een vaststellingsovereenkomst.

De arbeidsjurist en de werknemer hadden een ontslagvoorstel opgesteld waar de werkgever mee akkoord ging. De werknemer ontweek daarmee een mogelijk ontslag op staande voet en de werkgever kon een ongewenste werknemer ontslaan. Deze vorm van wederzijds ontslag werd door beide partijen geaccepteerd nadat nadere ontslagvoorwaarden werden overeengekomen zoals een transitievergoeding.

Ontslagverhaal 26: werknemer moet kiezen tussen vaststellingsovereenkomst of ontslag op staande voet na incident met voetganger

Hallo,

Ik ben buschauffeur. Ik heb al een aantal waarschuwingen gehad over mijn functioneren. Vandaag heb ik tijdens het parkeren getoeterd naar een collega. Wat ik niet heb gezien is dat een ouder persoon langs de stoep liep waar ik naast parkeerde. Deze voetganger schrok zo erg dat ze een klacht heeft ingediend bij mijn werkgever. Mijn werkgever zei dat ze mij zat waren en boden mij ontslag aan. Ik mocht kiezen tussen een vaststellingsovereenkomst of schikken via een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst.

Reactie arbeidsjurist

Een jammerlijk verhaal. Een soort Murphy’s law die nu in ontslag uitmondt. U houdt zich aan een bepaalde cultuuruiting in uw sector wat juist de doosteek blijkt voor de arbeidsrelatie. Omdat er schijnbaar al eerder onvrede is geweest over uw functioneren, heeft de werkgever er nu voor gekozen om u te ontslaan. Ik stel voor dat we de mogelijkheid van de vaststellingsovereenkomst oppakken en met werkgever in gesprek gaan over de ontslagvoorwaarden. Dit heeft als bijkomstigheid dat ontslag op staande voet niet meer mogelijk zal zijn. Ik zal dan onderhandelen voor een gunstige transitievergoeding, een hoge ontslagvergoeding en andere zaken die financieel van belang zijn.

Oplossing arbeidsjurist voor ontslagverhaal

De vaststellingsovereenkomst ging de goede kant op. De werkgever was bereid om de werknemer als het ware uit te kopen met een riante transitievergoeding. Ook kreeg hij voldoende maanden aan loon mee zodat hij de tijd had om een nieuwe baan te zoeken. Omdat Novum juristen ook vaststellingsovereenkomsten meteen WW-proof maakt, kon de werknemer ook WW aanvragen en zichzelf meer tijd geven voor beraad op de toekomst. De werknemer was al met al tevreden over de afloop.

Contact

Heeft u hulp nodig bij ontslag of vaststellingsovereenkomsten? Onze arbeidsjuristen staan u vandaag nog te woord. Bel naar 020 261 60 10 voor juridisch consult.