Corporate litigation

Wij helpen u graag verder

Corporate litigation is niets meer dan het oplossen van zakelijke conflicten binnen een onderneming. Conflicten kunnen worden beslecht of worden voorkomen door tussenkomst van een adviseur en jurist ondernemingsrecht. 

Heeft u hulp nodig? Dan kunt u ons bellen op 0202616010.

Kosteloos intakegesprek

Gratis intake
Direct contact met een jurist
Duidelijkheid over uw situatie

Corporate litigation in het ondernemingsrecht

Wat is corporate litigation? 

Corporate litigation is niets meer dan het oplossen van zakelijke conflicten binnen een onderneming. Conflicten kunnen worden beslecht of worden voorkomen door tussenkomst van een adviseur en jurist ondernemingsrecht. Zij kunnen via mediation conflicten binnen uw onderneming oplossen. Daarnaast is het mogelijk dat procedures worden gevoerd bij de Ondernemingskamer om het conflict op te lossen.  

Waarom is corporate litigation nodig? 

Iedere onderneming bestaat uit meerdere partijen. Werknemers, het bestuur, raad van commissarissen, aandeelhouders en externe partijen zoals contractspartners en afnemers (klanten) zijn de menselijke componenten van een onderneming. Deze partijen hebben allemaal belangen die soms met elkaar botsen of uit elkaar lopen. Deze conflicten zijn uiteraard vervelend voor de partijen, maar vooral voor de onderneming. De positie en groei op de markt van de onderneming komt namelijk in het gedrang. Daarom is corporate litigation nodig. Novum juristen lost zakelijke conflicten op zodat het zakelijk belang van de onderneming weer de eerste prioriteit is.  

Wat kunt u verwachten? 

Onze insteek is om een oplossing via partijen te zoeken. Deze minnelijke oplossing werkt vaak in de praktijk en zorgt ervoor dat partijen elkaar weer in ogen kunnen aankijken. Dat komt de bedrijfsvoering binnen de onderneming ten goede. Onze adviseurs en juristen ondernemingsrecht kunnen het conflict ook meteen aan de Ondernemingskamer voorleggen voor een gerechtelijke oplossing.  

Waarbij is corporate litigation nodig 

  • Conflicten over opvolging corporate governance code en legal corporate governance; 
  • Uitleg aandeelhoudersovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten en aandeelhoudersgeschillen; 
  • Conflicten tussen raad van commissarissen, aandeelhouders en bestuur; 
  • Ontslag statutair bestuurder; 
  • Aansprakelijkheid van bestuurders, aandeelhouder en concerns; 
  • Vraagstukken bij faillissement;  
  • Corporate litigation bij de Ondernemingskamer (procesgang). 

Contact

Bel naar 0202616010 voor meer informatie over corporate litigation en corporate governance. Onze juristen en adviseurs ondernemingsrecht zijn vandaag al beschikbaar voor een belafspraak en werken snel en praktisch zodat uw onderneming weer verder kan kijken. Lees hier ook onze blogs.

Corporate litigation in het ondernemingsrecht

Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

Beoordeling

Wat zeggen onze klanten?

We kunnen natuurlijk zelf vertellen over onze dienstverlening, maar dit kunnen onze klanten beter. Onze klanten beoordelen onze juridische dienstverlening met een 8,8 gemiddeld.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9

Kosteloos intakegesprek

Gratis intake
Direct contact met een jurist
Duidelijkheid over uw situatie