‘Zon-grap’ leidt tot ontslag met wederzijds goedvinden 

Lees in deze blog de casus ‘Zon-grap’ leidt tot ontslag met wederzijds goedvinden.

Een bedieningsmedewerker van een externe kantine binnen een ziekenhuis maakt een onhandige opmerking over de huidskleur van een collega en moet dat bijna bekopen met ontslag op staande voet.  

Arbeidsconflict tussen collega’s 

De medewerker en zijn collega zijn net enkele dagen terug van vakantie. Beide waren naar warmere landen vertrokken en genoten van de zon. De grappenmaker gaf aan dat zijn collega het niet nodig zou hebben vanwege de al donkere kleur van zijn huid. De grap valt verkeerd omdat hier racisme bij wordt gehaald. De grappende werknemer distantieert zich van de opmerking en betuigt spijt. Dat mag niet baten wat het slachtoffer meldt het voorval bij de werkgever die met ontslag op staande voet dreigt vanwege een streng personeelsbeleid.  

Ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? 

De werknemer krijgt een uitnodiging om met de werkgever te gaan praten over het voorval. Hij vreest ontslag op staande voet en vindt het middel buitensporig ten opzichte van de grap. Daarom belt hij naar ons voor advies. Omdat wij ook buiten ons kantoor werken gaan wij met hem mee naar het gesprek. Daardoor brachten wij de werkgever aan het twijfelen en konden wij hem overtuigen om het arbeidsconflict op een andere manier op te lossen. 

Vaststellingsovereenkomst biedt uitkomst 

Wij spraken met de werkgever af dat werknemer een vaststellingsovereenkomst krijgt zodat hij ontslag met wederzijds goedvinden krijgt. Dat is beter dan ontslag op staande voet omdat hij zijn rechten behoudt. De werkgever deed moeilijk over de transitievergoeding en een ontslagvergoeding, maar nadat wij een pittige brief verstuurde veranderde dit snel. De werknemer kon zodoende terugkijken op het meest gunstige ontslag. 

Contact

Bel naar 0202616010 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer artikelen.

Zon-grap leidt tot ontslag

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9