Werkweigering van gelovige chef wordt ontslag met wederzijds goedvinden

Een gelovige chef heeft met zijn leidinggevende afgesproken dat hij geen maaltijden hoeft te bereiden met varkensvlees. Zijn geloof verbiedt het hem om daarmee in aanraking te komen. De leidinggevende gaat op gegeven moment weg waardoor de afspraak op losse schroeven komt te staan. De chef krijgt een nieuwe leidinggevende die zich weinig aantrekt van deze afspraak.

Arbeidsconflict over eerdere afspraak

Er ontstaat een arbeidsconflict omdat de afspraak met de vorige leidinggevende niet wordt gerespecteerd. De nieuwe leidinggevende vindt dat een chef alle maaltijden moet bereiden die van hem worden gevraagd. Daar wordt hij immers voor betaald. De chef denkt daar anders over en vindt het raar dat eerst rekening met hem werd gehouden en daarna niet meer. De leidinggevende laat weten dat sprake is van werkweigering wanneer de chef uitvoering blijft geven aan de eerste afspraak.

Ontslag met wederzijds goedvinden via vaststellingsovereenkomst

De chef neemt contact met ons op omdat hij schrok van de term werkweigering. Daarop hebben wij hem geadviseerd om de zaak door ons te laten oplossen. De chef twijfelde, maar wist dat hij het conflict niet kon oplossen. Wij spraken met de werkgever en spraken af dat de chef ontslag met wederzijds goedvinden zou krijgen. Daarmee kreeg hij een vaststellingsovereenkomst, een transitievergoeding en een ontslagvergoeding.

Contact

Vaststellingsovereenkomst of ontslag met wederzijds goedvinden? Laat u altijd bijstaan. Novum juristen staat voor u klaar. Bel naar 020 261 60 10.