Werkweigering door Corona wordt vaststellingsovereenkomst 

Werkweigering door Corona wordt vaststellingsovereenkomst. Lees in deze blog meer.

Leestijd: 3 tot 5 minuten 

Werkgever neemt Corona en werknemer niet serieus 

Een medewerker van een restaurant ziet dat de werkgever veel klanten krijgt uit het buitenland vanwege de ligging daarvan. Hoewel dit leidt tot een goede omzet maakt de medewerker zich zorgen over Corona-besmetting. Corona maakt haar bang en vanwege het hoge aantal buitenlanders vindt ze dat de werkgever gepaste maatregelen moet nemen. Hiervoor gaat ze een gesprek aan waarin ze haar zorgen uit. De werkgever begrijpt de zorgen, maar geeft aan dat Corona gewoon een hype is dat snel weer zal overwaaien.

 Werkweigering door Corona vaststellingsovereenkomst

Arbeidsconflict over Corona wordt ontslag op staande voet 

De medewerker wil niet naar het werk komen omdat de werkgever geen maatregelen neemt tegen Corona. De medewerker ziet graag dat de werkgever besmetting voorkomt door meer te investeren in zeep en borden met waarschuwingen over Corona. Klanten moeten aangespoord worden om hun handen vaak te wassen. De werkgever geeft geen gehoor aan het verzoek van de werknemer. De medewerker ziet zich genoodzaakt om thuis te blijven totdat de werkgever maatregelen neemt om besmetting te voorkomen. De werkgever is boos en vindt dat de medewerker overdrijft en misbruik maakt van de situatie. De werkgever geeft haar daarom een ontslagbrief met werkweigering als reden. Daarin wordt haar ontslag op staande voet aangezegd. Ook wordt haar transitievergoeding niet uitbetaald.

Vaststellingsovereenkomst als oplossing 

De medewerker is boos en belt met ons kantoor. De arbeidsjurist adviseert om zich te laten bijstaan door ons kantoor omdat wij gespecialiseerd zijn in ontslagzaken. De arbeidsjurist maakt bezwaar tegen het ontslag en zorgt voor een vaststellingsovereenkomst. Dat is een overeenkomst waarmee ontslag met wederzijds goedvinden mogelijk wordt. De medewerker gaat uit dienst met een transitievergoeding en een ontslagvergoeding.  

Contact  

Vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst? Altijd een arbeidsjurist bellen. Bel naar 0202616010 voor meer juridisch advies. Lees hier meer artikelen over het Coronavirus.

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend

Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9