Werkweigering door Corona wordt vaststellingsovereenkomst
14 maart 2020
Werkweigering door Corona wordt vaststellingsovereenkomst. Lees in deze blog meer.
Leestijd: 3 – 5 minuten.
Werkgever neemt Corona en werknemer niet serieus
Een medewerker van een restaurant ziet dat de werkgever veel klanten krijgt uit het buitenland vanwege de ligging daarvan. Hoewel dit leidt tot een goede omzet maakt de medewerker zich zorgen over Corona-besmetting. Corona maakt haar bang en vanwege het hoge aantal buitenlanders vindt ze dat de werkgever gepaste maatregelen moet nemen. Hiervoor gaat ze een gesprek aan waarin ze haar zorgen uit. De werkgever begrijpt de zorgen, maar geeft aan dat Corona gewoon een hype is dat snel weer zal overwaaien.
Arbeidsconflict over Corona wordt ontslag op staande voet
De medewerker wil niet naar het werk komen omdat de werkgever geen maatregelen neemt tegen Corona. De medewerker ziet graag dat de werkgever besmetting voorkomt door meer te investeren in zeep en borden met waarschuwingen over Corona. Klanten moeten aangespoord worden om hun handen vaak te wassen. De werkgever geeft geen gehoor aan het verzoek van de werknemer. De medewerker ziet zich genoodzaakt om thuis te blijven totdat de werkgever maatregelen neemt om besmetting te voorkomen. De werkgever is boos en vindt dat de medewerker overdrijft en misbruik maakt van de situatie. De werkgever geeft haar daarom een ontslagbrief met werkweigering als reden. Daarin wordt haar ontslag op staande voet aangezegd. Ook wordt haar transitievergoeding niet uitbetaald.
Vaststellingsovereenkomst als oplossing
De medewerker is boos en belt met ons kantoor. De arbeidsjurist adviseert om zich te laten bijstaan door ons kantoor omdat wij gespecialiseerd zijn in ontslagzaken. De arbeidsjurist maakt bezwaar tegen het ontslag en zorgt voor een vaststellingsovereenkomst. Dat is een overeenkomst waarmee ontslag met wederzijds goedvinden mogelijk wordt. De medewerker gaat uit dienst met een transitievergoeding en een ontslagvergoeding.
Contact
Vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst? Altijd een arbeidsjurist bellen. Bel naar 020 261 60 10 voor meer juridisch advies.
Meer artikelen
8 november 2024
1 november 2024
25 oktober 2024
18 oktober 2024
12 oktober 2024