Werknemer ontbindt vaststellingsovereenkomst na opzettelijke misleiding van werkgever  

Lees in deze blog over de casus ‘Werknemer ontbindt vaststellingsovereenkomst na opzettelijke misleiding van werkgever’.

De accountmanager van een groot bouwbedrijf gaat na een burn-out uit dienst. Hij levert geen ontslagbrief in, maar regelt via zijn arbeidsjurist ontslag met wederzijds goedvinden. De werkgever zal een transitievergoeding en een ontslagvergoeding uitkeren plus bonussen. De accountmanager is tevreden en kijkt uit naar de afwikkeling. 

Arbeidsconflict door werkgever 

De werkgever neemt in de vaststellingsovereenkomst echter een lagere transitievergoeding en ontslagvergoeding op dan was afgesproken. Hierdoor ontstaat een arbeidsconflict omdat de werknemer zich bedonderd voelt door de werkgever. De werkgever viel uiteindelijk door de mand doordat hij gebruik maakte van twee documenten, een vaststellingsovereenkomst en een beëindigingsovereenkomst. De arbeidsjurist van Novum juristen prikte snel door deze misleidende handelswijze en ontbond de vaststellingsovereenkomst. 

Juiste vaststellingsovereenkomst 

Hierdoor kreeg de accountmanager alsnog wat was afgesproken en werd een rechtszaak vermeden. Het arbeidsconflict werd eveneens opgelost door de correcte vaststellingsovereenkomst met de juiste vergoedingen.   

Contact  

Bel naar 0202616010 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer artikelen.

Werknemer ontbindt vaststellingsovereenkomst

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9