Werknemer ontbindt vaststellingsovereenkomst na opzettelijke misleiding van werkgever

Lees in deze blog over de casus ‘Werknemer ontbindt vaststellingsovereenkomst na opzettelijke misleiding van werkgever’.

De accountmanager van een groot bouwbedrijf gaat na een burn-out uit dienst. Hij levert geen ontslagbrief in, maar regelt via zijn arbeidsjurist ontslag met wederzijds goedvinden. De werkgever zal een transitievergoeding en een ontslagvergoeding uitkeren plus bonussen. De accountmanager is tevreden en kijkt uit naar de afwikkeling.

Arbeidsconflict door werkgever

De werkgever neemt in de vaststellingsovereenkomst echter een lagere transitievergoeding en ontslagvergoeding op dan was afgesproken. Hierdoor ontstaat een arbeidsconflict omdat de werknemer zich bedonderd voelt door de werkgever. De werkgever viel uiteindelijk door de mand doordat hij gebruik maakte van twee documenten, een vaststellingsovereenkomst en een beëindigingsovereenkomst. De arbeidsjurist van Novum juristen prikte snel door deze misleidende handelswijze en ontbond de vaststellingsovereenkomst.

Juiste vaststellingsovereenkomst

Hierdoor kreeg de accountmanager alsnog wat was afgesproken en werd een rechtszaak vermeden. Het arbeidsconflict werd eveneens opgelost door de correcte vaststellingsovereenkomst met de juiste vergoedingen.

Contact

Bel naar 020 261 60 10 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.