Onzekere werkgever geeft geen ontslag op staande voet

Onzekere werkgever geeft geen ontslag op staande voet? Lees in deze blog meer.

Een middelgroot marketingbedrijf heeft goed geboerd in het afgelopen jaar en viert dat volop tijdens een kerstborrel. De losbandigheid wordt langzaam vergroot naar mate meer alcohol wordt geconsumeerd. Daarbij wordt een spel gespeeld waarbij een lege fles over grond wordt gedraaid als een pijl. Degene die de fles laat draaien moet degene naar wie de fles wijst een zoen geven.

Casus

Het spel verloopt gemoedelijk totdat een zekere mannelijke werknemer een vrouwelijke werknemer moet zoenen. In de sfeer van het spel werden zoenen op de wang gegeven, maar deze keer kiest de man ervoor om de vrouw meteen een tongzoen te geven. De vrouw laat het gebeuren, maar is daar eigenlijk niet van gediend.

Nadat de borrel aan een einde is gekomen biedt de mannelijke werknemer aan om de vrouwelijke werknemer naar zijn huis te brengen om daar de nacht door te brengen. De vrouwelijke werknemer is bang dat de zoen hem aanleiding heeft gegeven tot het idee dat zij meer dan een zoen wil. Ze stribbelt tegen en belt uiteindelijk een taxi.

Arbeidsconflict

De vrouwelijke werknemer heeft last van de zoen tijdens de kerstborrel en kiest ervoor om haar leidinggevende op de hoogte te stellen. Hij schrikt van het verhaal en belt onmiddellijk naar de mannelijke werknemer. De uitkomst van dat gesprek is dat de werkgever niet weet welke beslissing hij moest nemen. Hierdoor koos hij ervoor om beide werknemers op non-actief te stellen.

Niet geheel tegen de verwachting zijn beide werknemers boos op dit besluit. De vrouwelijke werknemer vond dat ze slachtoffer was en als dader werd behandeld. De mannelijke werknemer vond dat de drank en de sfeer van de kerstborrel iedereen van de leg had gebracht. Hij betuigde wel spijt, maar vond dat non-actiefstelling te zwaar was.

Vaststellingsovereenkomst

De werkgever belde ongerust op waarbij hij verder werd geadviseerd door een van onze arbeidsjuristen. Hij kwam met het advies om een vaststellingsovereenkomst aan te bieden aan de werknemers. In een gesprek met de werkgever lieten zij al weten geen vertrouwen meer in de werkgever te hebben en dat ontslag de beste oplossing was.

Wij maakten de vaststellingsovereenkomsten voor alle partijen waarbij ontslag met wederzijds goedvinden mogelijk werd gemaakt. Daarnaast kregen ze de transitievergoeding mee.

Contact

Heeft u vragen over een vaststellingsovereenkomst of wilt u er een laten maken? Bel dan naar 020 261 60 10. Onze arbeidsjuristen zijn ervaren in dergelijke zaken en helpen u graag verder.