Wat doet u bij ontslag op staande voet?

Wat doet u bij ontslag op staande voet? In deze blog gaan wij in op ontslag op staande voet en wat u daartegen kan doen. Als u ontslag heeft gekregen moet u weten dat het ontslag aan vier voorwaarden moet voldoen.

Voorwaarden

  • Het ontslag moet per direct gegeven worden;
  • De reden van het ontslag moet ook per direct worden gegeven;
  • De reden van het ontslag moet een dringende reden zijn. Dat betekent dat de reden haast strafbaar moet zijn;
  • Het ontslag moet schriftelijk aan u gegeven zijn.

Ik snap het, maar wat doe ik bij ontslag op staande voet?

Kijk of de werkgever zich heeft gehouden aan de voorwaarden die hierboven zijn genoemd. Het ontslag moet voldoen aan alle voorwaarden. Het ontslag is vernietigbaar wanneer dat niet het geval is. Bel naar een arbeidsjurist als u het niet zeker weet. Tip: werkgevers maken vaak fouten. Het is daarom altijd raadzaam om een arbeidsjurist te bellen.

Waar heb ik geen recht op?

Bij op staande voet ontslag heeft u geen recht op loon, geen recht op een WW-uitkering of ziektewet-uitkering. Ook zult u geen positieve referentie krijgen van uw werkgever en wordt het moeilijk om een nieuwe baan te vinden. Het ontslag accepteren is daarom nooit raadzaam.

Kost een arbeidsjurist veel geld?

Ontslag op staande voet eindigt vaak met een vaststellingsovereenkomst. Daarbij worden de kosten verhaald op de werkgever. Hulp bij ontslag is daarom vaak kosteloos. Kortom, ontslag op staande voet moet u nooit accepteren. Twijfels en angsten werken verlammend. Maak uw positie sterker. Bel 0202616010 voor onze arbeidsjuristen.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.