Vragen over ontslag bij Praxis

Vragen over ontslag bij Praxis: vaststellingsovereenkomst nakijken, toetsing op staande voet ontslag en hulp met onderhandelingen.

Ontslagprofiel Praxis

Praxis is een Nederlandse keten die bouwartikelen en toebehoren verkoopt. Het hoofdkantoor van Praxis is gevestigd in Amsterdam Zuidoost. In Nederland bestaan tientallen vestigingen van deze bouwmarkt. Het hoge aantal winkels leidt tot de conclusie dat veel werknemers actief zijn voor Praxis. Dat betekent dat er een hoge kans is dat er meerdere werknemers zijn die vragen hebben over hun rechten als werknemer bij zaken als ontslag op staande voet, arbeidsgeschillen en vaststellingsovereenkomsten.

De ervaringen van onze arbeidsjuristen bij het ondersteunen van personeel Praxis hebben geleid tot deze informatiepagina. Werknemers die heden ten dage vragen hebben over hiervoor genoemde onderwerpen kunnen hier wellicht antwoorden vinden op deze vragen. Ook werknemers van andere bedrijven kunnen hier kennis opdoen over hun rechten als werknemer.

Vaststellingsovereenkomst bij Praxis: redenen voor beëindiging arbeidsovereenkomst, arbeidsconflicten en collectief ontslag

Een vaststellingsovereenkomst is niets meer dan een overeenkomst waarin de beëindiging van de arbeidsovereenkomst is afgesproken. Daarin worden nadere ontslagvoorwaarden zoals een transitievergoeding, scholingsmogelijkheden, ontslagvergoeding en finale kwijting met elkaar afgesproken.

Ik heb een vaststellingsovereenkomst gekregen van Praxis. Ik heb een arbeidsconflict gehad, maar in de overeenkomst staan de redenen van het conflict niet vermeld. Is dat normaal?

In een vaststellingsovereenkomst is het gebruikelijk dat neutrale ontslagredenen worden opgevoerd zoals een onoverbrugbaar verschil van mening over de uit te voeren werkzaamheden. Het feit dat deze redenen soms geen volledige weergave zijn de redenen achter het geven van de vaststellingsovereenkomst doet verder niets af aan uw positie als werknemer.

Wat is de toegevoegde waarde van het laten nakijken van een vaststellingsovereenkomst?

Onze arbeidsjuristen onderzoeken of uw recht op een WW-uitkering is gewaarborgd. Verder geven onze juristen als extra service een onderhandelingstraject waarin zij een verbeterde ontslagvoorwaarden uitonderhandelen met de werkgever. Dit zijn zakelijke gesprekken waarin het ontslagaanbod van de werkgever wordt bestudeerd en aan de hand van juridische argumenten, een tegenbod wordt gedaan met een beter ontslagvoorstel.

Ik werk bij Praxis en heb een vaststellingsovereenkomst gekregen. Hoeveel kost het om dit onderhandelingstraject in te zetten? Ik zou namelijk graag een beter voorstel willen krijgen.

In de regel spreken wij met de werkgever af dat uw juridische kosten worden gedekt door hem worden gedekt. Dit is in de praktijk een vast bedrag dat niet alleen het nakijken van de vaststellingsovereenkomst dekt, maar ook het onderhandelen voor een beter voorstel. Kortom, de kans is groot dat u verder geen kosten heeft aan de vaststellingsovereenkomst en er alleen maar meer inkomsten uit kan halen met onze hulp.

Soms staat deze compensatie al in de vaststellingsovereenkomst. Kijk daarom eerst of uw werkgever een budget voor u heeft vrijgemaakt in de overeenkomst. Als dit budget niet in uw overeenkomst staat, vraag dan aan de HR-afdeling of uw leidinggevende of deze mogelijkheid bestaat.

Mijn kennis werkt bij een ander bedrijf en heeft een vaststellingsovereenkomst gekregen? Levert u dezelfde onderhandelingsmogelijkheid bij een ander bedrijf of geldt dat alleen bij Praxis?

Novum juristen kijkt alle vaststellingsovereenkomsten na en bedingt beter ontslagvoorwaarden voor de werknemer. De naam van de werkgever doet hier niets aan af. Wij kunnen dus iedere werknemer helpen met dezelfde stijl.

Krijgen wij als werknemers ook een vaststellingsovereenkomst wanneer sprake is van collectief ontslag bij Praxis?

Doorgaans krijgen werknemers een vaststellingsovereenkomst bij een reorganisatie. Een reorganisatie is de meest voorkomende reden voor collectief ontslag. Als u heeft gehoord dat uw baan wordt meegenomen in een collectief gegeven ontslag, dan kunt u een vaststellingsovereenkomst verwachten van uw werkgever.

Het is jammer dat werknemers op deze wijze hun baan verliezen. Echter, Novum juristen kan u bijstaan en een goed tegenvoorstel namens u doen zodat u met een goede ontslagvoorwaarden uit dienst kunt gaan en rustig naar een nieuwe baan kan zoeken.

Ontslag op staande voet bij Praxis: schikken, procederen en de kans op een WW-uitkering

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar gelukkig nooit kansloos met de juiste hulp. Novum juristen heeft ervaren arbeidsjuristen die uw ontslagsituatie kunnen veranderen naar een kansrijke situatie.

Een op staande voet gegeven ontslag betekent onmiddellijk verlies van werk, geen loon, geen WW-uitkering  en soms zelfs aangifte wegens strafbare feiten. Een nare situatie waar meteen hulp bij is geboden. Het is mogelijk om deze nadelen weg te werken. Hieronder lichten wij dat toe aan de hand van praktijkvragen en oplossingen die onze arbeidsjuristen daarvoor hebben gegeven.

Ik ben op staande voet ontslagen bij Praxis en zit nu thuis zonder een ontslagbrief of andere uitleg. Wat doe ik nu?

Na een op staande voet verleend ontslag is de werkgever in principe klaar. Hij hoeft niet naar de rechter of het UWV om het ontslag uit te leggen. Het is aan u om actie te ondernemen tegen het ontslag. Dat kunt u het beste aan een arbeidsjurist overlaten die samen met u een plan maakt om het ontslag en de nadelige gevolgen daarvan wegneemt. Doe dit zo snel mogelijk omdat u slechts twee maanden heeft het ontslag aan te vechten.

Na een gegeven ontslag op staande voet kunt u ervoor kiezen om te schikken met uw werkgever of een rechter verzoeken om het ontslag te vernietigen.

Ik heb geen zin een ontslagprocedure bij de rechter. Kunt u uitleggen wat ‘schikken’ inhoudt?

Een schikking betekent dat werknemer en werkgever een vaststellingsovereenkomst afspreken waarmee het ontslag als het ware wordt ‘weggecontracteerd’. Het ontslag op staande voet maakt dan plaats voor ontslag met wederzijds goedvinden. Niet alleen heeft het een zekere zuivere werking omdat de werknemer onder normale ontslagvoorwaarden uit dienst gaat, ook zal daarmee het recht op WW herleven en kunnen nadere ontslagvoorwaarden zoals de transitievergoeding worden afgesproken.

Duurt het lang voordat een vaststellingsovereenkomst is afgesproken na een ontslag op staande voet?

Er bestaat geen vaste termijn voor dit traject. Het is vaak een kwestie van bellen en afspraken vastleggen via correspondentie. In de praktijk zien we wel dat werkgevers vaak en snel meewerken. Gemiddeld genomen kunt u dan ook denken aan een of twee dagen of maximaal anderhalve week. Ter vergelijking: een ontslagprocedure bij de kantonrechter kan al enkele maanden in beslag nemen.

Werkt u bij Praxis en heeft u vragen over ontslag op staande voet, arbeidsconflicten of vaststellingsovereenkomsten? Ook werknemers van andere bedrijven zijn bij ons welkom. Bel naar 020 261 60 10 om vandaag nog met onze arbeidsjuristen te kunnen spreken.