Vrachtwagenchauffeur krijgt maximale transitievergoeding na inschakelen arbeidsjurist

Een vrachtwagenchauffeur die regelmatig pallets moet inladen wordt met de jaar zwakker omdat hij te veel met pallets werkt. Zijn rug wordt zwakker en hij merkt dat hij minder moet werken. Hij werkt graag hard en houdt niet van klagen, maar zijn gezondheid dwingt hem om in gesprek te gaan met zijn leidinggevende. Die blijkt niet heel blij te zijn met de mededeling van zijn werknemer en stuurt hem naar huis.

Arbeidsconflict door werkgever

De chauffeur denkt eerst dat hij vrij heeft gekregen vanwege zijn gezondheid. Een dag later ontvangt hij in de post een vaststellingsovereenkomst ter beëindiging van de arbeidsovereenkomst. De werknemer is woest en belt de leidinggevende op om te vertellen dat hij hier nooit om heeft gevraagd. De werkgever geeft aan dat hij niets heeft aan de zielige verhalen van de werknemer en dat ontslag met wederzijds goedvinden de beste optie is. De werknemer vertrouwt zijn werkgever niet meer en zoekt naar hulp van een arbeidsjurist.

Vaststellingsovereenkomst als beëindigingsovereenkomst

De chauffeur komt bij ons kantoor terecht is stuurt na een eerste gesprek zijn vaststellingsovereenkomst op. Wij leggen uit dat een vaststellingsovereenkomst in feite een beëindigingsovereenkomst is omdat de arbeidsovereenkomst hiermee wordt beëindigd. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om hogere transitievergoedingen en ontslagvergoedingen uit te onderhandelen.

Arbeidsconflict opgelost door goede vaststellingsovereenkomst

Door onze onderhandelingen kreeg hij zeer riante vergoedingen waarmee hij verder kon zoeken naar een nieuwe baan. Hiermee kwam een einde aan het arbeidsconflict. Ontslag met wederzijds goedvinden bleek uiteindelijk de beste keus om het conflict op te lossen.

Contact

Bel naar 020 261 60 10 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.