Vermindering van de transitievergoeding door opleidingskosten 

Vermindering van de transitievergoeding? Lees meer in deze blog. Werknemers en werkgevers opgelet! Opleidingskosten kunnen worden afgetrokken van de transitievergoeding.  

De transitievergoeding 

De transitievergoeding is een ontslagvergoeding waar de werknemer recht op heeft na een tweejarig dienstverband bij de werkgever. Het kan na een langdurig dienstverband hoog oplopen. Werkgevers proberen met enige regelmaat een zo laag mogelijk of zelfs geen transitievergoeding te betalen. Het bekendste voorbeeld is het slapend dienstverband.  

Opleidingskosten 

Als een werknemer een opleiding heeft genoten bij de werkgever dan mogen de kosten hiervan in mindering worden gebracht bij de transitievergoeding. Het gaat dan om een opleiding voor een andere functie binnen het bedrijf. Kortom, omscholing kan verrekend worden met de transitievergoeding. Hiervoor is nu een wetsvoorstel ingediend en kan eventueel per 1 januari 2020 ingaan.  

Voorwaarden 

De opleidingskosten moeten zien op de periode waarin de transitievergoeding is opgebouwd en moeten vijf jaar voordat de vergoeding betaald moet worden zijn gemaakt. Als het gaat om opleidingskosten bij een andere werkgever dan zijn deze kosten per direct aftrekbaar. Daarvoor hoeft het wetsvoorstel niet te worden afgewacht.  

Contact

Heeft u vragen over de transitievergoeding? Onze arbeidsjuristen helpen u graag verder. Bel naar 0202616010. Lees hier meer artikelen over hetzelfde onderwerp.

Vermindering van de transitievergoeding

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9