Vaststellingsovereenkomst na pesterijen

Werknemer krijgt goede vaststellingsovereenkomst na pesterijen door collega’s. Lees in deze blog meer.

Het verhaal  

Een grote winkelketen met meerdere vestigingen kent een specifieke afdeling waar de verkoopcijfers door het dak stijgen. Een groot aantal leden van dit verkoopteam hebben heimelijk het in hun ogen disfunctioneren van een van de managers besproken. Ze zijn het niet eens met de wijze waarop zij worden aangestuurd door een bepaalde vrouwelijke manager. Verder wordt besproken dat tijdens de volgende vergadering de manager zal worden aangesproken op de ontevredenheid die in het team heerst.  

Pesten op het werk  

Echter, een van de verkopers uit het verkoopteam weigert mee te doen aan de heksenjacht tegen de vrouwelijke manager en blijft stil tijdens de vergadering. Hij geeft aan dat hij haar stijl van leidinggeven prima vindt. De overige werknemers zijn woedend op hem en spreken hem buiten intimiderend aan op zijn ‘verraad’.

Deze werknemer wordt vanaf dat moment gepest en buitengesloten door zijn collega’s. De pesterijen zijn eerst stiekem door de werknemer niet te informeren over besluiten die in het team zijn genomen. Vervolgens worden deze erger door ‘per ongeluk koffie’ te laten vallen op zijn uniform en andere gemene bejegeningen.  

Arbeidsconflict  

De werknemer denkt erover na om een ontslagbrief in te dienen vanwege de pesterijen. Eerst kiest hij ervoor om Novum juristen in te schakelen om een oplossing af te dwingen bij zijn werkgever. Het gaat om een groot bedrijf met veel bureaucratie. Wij zorgen voor een gesprek tussen hem en HR. Hierdoor wordt het arbeidsconflict bekend en worden onderzoeken gestart naar de gedragingen van zijn collega’s.  

Ontslag met wederzijds goedvinden  

De werknemer is tevreden dat collega’s aangesproken zullen worden hun gedrag, maar verwacht dat niet zijn arbeidssituatie zal veranderen. Daarom sturen beide partijen aan op ontslag met wederzijds goedvinden door een vaststellingsovereenkomst.

De werknemer kan hierdoor uitkijken naar een WW-uitkering en krijgt een ontslagvergoeding om hem te helpen naar een nieuwe baan. Daarnaast heeft hij een flink aantal jaren gewerkt waardoor hij een mooie transitievergoeding zal krijgen.  

Transitievergoeding en ontslagvergoeding  

Door onze hulp krijgt de werknemer een hogere transitievergoeding en ontslagvergoeding dan waar hij eigenlijk recht op had. Vanwege de pesterijen werd het mogelijk om hogere vergoedingen uit te onderhandelen.  

Contact  

Heeft u ook vragen over ontslag met wederzijds goedvinden of heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Bel dan naar 0202616010 voor meer informatie. Onze arbeidsjuristen kunnen u verder helpen. Lees hier meer.

Vaststellingsovereenkomst na pesterijen

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9