Vaststellingsovereenkomst na pesterijen

Werknemer krijgt goede vaststellingsovereenkomst na pesterijen door collega’s. Lees in deze blog meer.

Het verhaal

Een grote winkelketen met meerdere vestigingen kent een specifieke afdeling waar de verkoopcijfers door het dak stijgen. Een groot aantal leden van dit verkoopteam hebben heimelijk het in hun ogen disfunctioneren van een van de managers besproken. Ze zijn het niet eens met de wijze waarop zij worden aangestuurd door een bepaalde vrouwelijke manager. Verder wordt besproken dat tijdens de volgende vergadering de manager zal worden aangesproken op de ontevredenheid die in het team heerst.

Pesten op het werk

Echter, een van de verkopers uit het verkoopteam weigert mee te doen aan de heksenjacht tegen de vrouwelijke manager en blijft stil tijdens de vergadering. Hij geeft aan dat hij haar stijl van leidinggeven prima vindt. De overige werknemers zijn woedend op hem en spreken hem buiten intimiderend aan op zijn ‘verraad’.

Deze werknemer wordt vanaf dat moment gepest en buitengesloten door zijn collega’s. De pesterijen zijn eerst stiekem door de werknemer niet te informeren over besluiten die in het team zijn genomen. Vervolgens worden deze erger door ‘per ongeluk koffie’ te laten vallen op zijn uniform en andere gemene bejegeningen.

Arbeidsconflict

De werknemer denkt erover na om een ontslagbrief in te dienen vanwege de pesterijen. Eerst kiest hij ervoor om Novum juristen in te schakelen om een oplossing af te dwingen bij zijn werkgever. Het gaat om een groot bedrijf met veel bureaucratie. Wij zorgen voor een gesprek tussen hem en HR. Hierdoor wordt het arbeidsconflict bekend en worden onderzoeken gestart naar de gedragingen van zijn collega’s.

Ontslag met wederzijds goedvinden

De werknemer is tevreden dat collega’s aangesproken zullen worden hun gedrag, maar verwacht dat niet zijn arbeidssituatie zal veranderen. Daarom sturen beide partijen aan op ontslag met wederzijds goedvinden door een vaststellingsovereenkomst.

De werknemer kan hierdoor uitkijken naar een WW-uitkering en krijgt een ontslagvergoeding om hem te helpen naar een nieuwe baan. Daarnaast heeft hij een flink aantal jaren gewerkt waardoor hij een mooie transitievergoeding zal krijgen.

Transitievergoeding en ontslagvergoeding

Door onze hulp krijgt de werknemer een hogere transitievergoeding en ontslagvergoeding dan waar hij eigenlijk recht op had. Vanwege de pesterijen werd het mogelijk om hogere vergoedingen uit te onderhandelen.

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag met wederzijds goedvinden of heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Bel dan naar 020 261 60 10 voor meer informatie. Onze arbeidsjuristen kunnen u verder helpen.