Vaststellingsovereenkomst na onvrede over misgelopen bonus 

Vaststellingsovereenkomst na onvrede over misgelopen bonus.

Een marketeer die diensten van zijn werkgever aan de man moest brengen raakte in een arbeidsconflict over een misgelopen bonus. De marketeer in zijn werk had te maken met targets die gehaald moesten worden waardoor hij in aanmerking zou komen voor een bonus. Volgens de werknemer voldeed hij aan de voorwaarden die daarvoor waren voorgeschreven. Zijn werkgever dacht er het zijne van.  

Arbeidsconflict 

De werkgever bleek een starre interpretatie te hebben van de bonus. Naar zijn mening moest de werknemer voor het einde van de maand vijftien nieuwe klanten presenteren. De werknemer voldeed in zijn ogen aan deze eis doordat hij uiteindelijk een dag later zestien klanten kon overleggen. Dit meningsverschil bleek de aanzet te zijn tot een slepend arbeidsconflict. De werknemer voelde zich miskend omdat de werkgever geen waardering kon opbrengen voor de klanten die hij voor zijn baas had binnengehaald.  

Arbeidsconflict opgelost met ontslag met wederzijds goedvinden 

Werkgever komt bij de bespreking van het arbeidsconflict met een voorstel om de arbeidsovereenkomst te beëindigen met wederzijds goedvinden. De werkgever deed dit nadat de werknemer ons had ingeschakeld voor juridische hulp.  

Onze arbeidsjurist heeft daarop met werkgever een vaststellingsovereenkomst uitonderhandeld met goede voorwaarden. De werknemer kreeg een transitievergoeding en een ontslagvergoeding waarin de bonus was verwerkt.    

Vaststellingsovereenkomst blijkt praktische oplossing 

De vaststellingsovereenkomst werd gebruikt om de arbeidsovereenkomst te beëindigen, maar ook zodat de werknemer de tijd had om een nieuwe baan te vinden. De werknemer kon vooruitkijken naar een werkgever waarin zijn talenten gewaardeerd zouden worden en de werkgever was van het arbeidsconflict af. 

Contact

Heeft u vragen over een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst? Bel dan naar 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Vaststellingsovereenkomst na misgelopen bonus

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9