Vaststellingsovereenkomst na kritiek op leidinggevende

Vaststellingsovereenkomst na kritiek op leidinggevende.

Het verhaal

Een verkoopmanager die bij een grote sportketen werkte verliet zijn werkgever na het oplossen van een arbeidsconflict met een vaststellingsovereenkomst. Het conflict ontstond door de goede bedoelingen van de manager. Hij zag kansen in de verkoop van nieuwe fitnessonderdelen. Klanten spraken hem namelijk vaak aan op het gebrek aan deze onderdelen.

Arbeidsconflict

Op kantoor probeert hij zijn leidinggevende (de directeur die ook met de inkoop was belast) te overtuigen van de meerwaarde van deze onderdelen. Het gesprek loopt echter uit de hand en de manager wordt naar huis gestuurd vanwege zijn ‘agressieve benadering’. Dezelfde dag krijgt hij een ontslagbrief waarin is gesteld dat hij op non-actief is gezet en ontslag zal volgen.

Arbeidsjurist regelt een vaststellingsovereenkomst

De manager benadert ons voor hulp en een van onze arbeidsjuristen haalt een vaststellingsovereenkomst uit het arbeidsconflict. Hiermee komt het conflict tot een einde en kan de manager uitkijken naar een nieuwe baan met recht op een WW-uitkering, transitievergoeding en een ontslagvergoeding met een aantal maanden loon.

Contact

Heeft u vragen over arbeidsconflicten of vaststellingsovereenkomsten? Bel dan naar 020 261 60 10 voor meer informatie.