Vaststellingsovereenkomst na klacht eenmanszaak

Administratief medewerker krijgt vaststellingsovereenkomst na klacht over eenmanszaak.

Een administrateur voert in privé een eenmanszaak waarin hij als boekhouder werkt voor kleine bedrijven. Hij doet het werk al langer en heeft daarom vaste klanten. Bij een belastingcontrole blijkt dat hij een aantal fouten heeft gemaakt met berekeningen. Hij vindt het erg en biedt zijn verontschuldigingen aan. Voor zijn klanten heeft het echter grote gevolgen. Zij moeten boetes betalen.  

Zakelijk conflict wordt arbeidsconflict 

De bedrijven sturen aan op een soort compensatie of vergoeding, maar daar wil de administrateur niet aan meewerken. Het zakelijk conflict escaleert en bereikt de werkgever. De werkgever vermoedt dat sprake is van fraude en vertrouwt de administrateur niet meer. Daarbij komt kijken dat hij toegang heeft tot financiële gegevens van het bedrijf. Om zijn bedrijf te beschermen ontslaat de werkgever de administrateur. In de ontslagbrief staat dat hij op staande voet is ontslagen wegens fraude.  

Ontslagbrief is niet onderbouwd 

De ontslagbrief bevat geen onderbouwing voor de vermeende fraude en vormt daarom geen basis voor een houdbaar ontslag. Met onze hulp wordt er goed bezwaar gemaakt en onderhandelen wij met de werkgever over een vaststellingsovereenkomst.  

Vaststellingsovereenkomst is de sleutel 

Door onze onderhandelingen komt een vaststellingsovereenkomst op tafel met een goed aanbod. De administrateur krijgt een transitievergoeding die hoger is dan gebruikelijk en een ontslagvergoeding. Hierdoor komt het arbeidsconflict tot een eind.  

Contact  

Heeft u ook vragen over vaststellingsovereenkomsten of ontslag op staande voet? Bel dan naar 0202616010 voor meer informatie. Lees hier meer artikelen.

Vaststellingsovereenkomst na klacht eenmanszaak 

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9