Vaststellingsovereenkomst na arbeidsconflict
3 augustus 2020
Vaststellingsovereenkomst na arbeidsconflict met ontevreden werknemer. Lees in deze blog meer.
Leestijd: 5 – 8 minuten.
Een broodbakker die bij een supermarkt werkt ligt overhoop met de leidinggevende over de dagelijkse gang van zaken. Door veel verzuim binnen het bedrijf kreeg de broodbakker veel verantwoordelijkheden die niet bij zijn takenpakket hoorden. Hierdoor is de broodbakker ook meer in zijn persoon gaan geloven en vond hij dat hij meer respect verdiende binnen het bedrijf. Langzamerhand knapte het bedrijf weer op en konden er mensen worden aangesteld waardoor de broodbakker zich weer kon focussen op het bakken van broden. Echter, de broodbakker vond dat hij had bewezen dat hij ook als manager kon werken en vond dat hij de nieuwe verantwoordelijkheden wel had verdiend. Daarbij verwachtte hij ook een nieuw salaris dat hierbij hoorde.
Begin arbeidsconflict
Het salaris kwam niet. Het nieuwe takenpakket kwam ook niet. De broodbakker was teleurgesteld en liet dat ook blijken op de werkvloer. Volgens de werkgever maakte hij sarcastische opmerkingen en nam hij zijn collega’s niet meer serieus wanneer er om zijn hulp werd gevraagd. Daarnaast liet hij zijn onvrede ook blijken aan klanten. De werkgever voerde gesprekken over zijn houding en hoopte op verbetering. De verbetering bleef volgens de werkgever uit waardoor een tweede gesprek werd ingepland. In dat gesprek kwam het arbeidsconflict tot ontbranding.
Weglopen is geen ontslag
De broodbakker liep uit onvrede weg uit het kantoor en vertrok naar huis. De werkgever zag dit ten onrechte als ontslag en stuurde hem de volgende dag een ontslagbrief. Hierin stond dat ”zijn weglopen als ontslag op staande voet werd gezien”. De broodbakker schrok van de brief en belde voor advies naar ons kantoor. Wij adviseerden hem om zich door ons te laten bijstaan omdat juridische bijstand in deze gevallen broodnodig is.
Vaststellingsovereenkomst maakt einde aan arbeidsconflict
Een brief en een telefoongesprek met de jurist van de werkgever bleken voldoende om de werkgever ervan te overtuigen dat er geen sprake was van ontslag. Tevens was er ook geen sprake van ontslag op staande voet. Het arbeidsconflict kon wel worden beslecht met een vaststellingsovereenkomst. De werkgever kon daarmee de broodbakker van de loonlijst halen en de broodbakker kreeg zijn transitievergoeding mee. Verder kreeg hij een ontslagvergoeding mee voor het werk dat hij in de moeilijke periode met veel verzuim had verricht.
Contact
Arbeidsconflict of ontslag? Altijd eerst een arbeidsjurist bellen. Bel naar 020 261 60 10.
Meer artikelen
6 september 2024
30 augustus 2024
25 augustus 2024
10 augustus 2024
12 juli 2024