Vakkenvuller krijgt ontslag op staande voet na diefstal

Een manager van een supermarkt krijgt ontslag op staande voet nadat hij tijdens een tassencontrole wordt betrapt op het hebben van meerdere flessen wijn. Hij maakte zich al een tijdje schuldig aan diefstal en waande zich ten onrechte veilig. Toen er een onaangekondigde controle werd uitgevoerd moest hij zijn misdaad bekopen met ontslag op staande voet.

Ontslagbrief en diefstal

De werkgever zocht hulp met de situatie en belde naar ons voor advies. Wij gaven aan dat ontslag op staande voet gerechtvaardigd is wegens diefstal. Het is altijd aan te raden omdat via een ontslagbrief te bevestigen. Deze werd door ons opgesteld en opgestuurd naar de manager. Hierdoor liep hij een transitievergoeding mis en eventueel een ontslagvergoeding. Dit is een jammerlijke, maar legaal gevolg van een terecht ontslag.

Ontslag met wederzijds goedvinden

De arbeidsjurist van de manager nam contact met ons op om het ontslag te bespreken. Hij gaf aan dat een vaststellingsovereenkomst uitkomst kon bieden in deze situatie. Omdat een procedure bij de rechter een slepend en dure aangelegenheid kan zijn adviseren wij de werkgever om hieraan mee te werken. Hierdoor kan de manager een WW-uitkering aanvragen en krijgt hij een transitievergoeding mee. De manager moet wel een schadevergoeding betalen voor de diefstallen die hij heeft gepleegd.

Contact

Vragen over ontslag op staande voet? Bel naar 020 261 60 10 voor advies.