Vakkenvuller krijgt ontslag op staande voet na diefstal 

Vakkenvuller krijgt ontslag op staande voet na diefstal.

Een manager van een supermarkt krijgt ontslag op staande voet nadat hij tijdens een tassencontrole wordt betrapt op het hebben van meerdere flessen wijn. Hij maakte zich al een tijdje schuldig aan diefstal en waande zich ten onrechte veilig. Toen er een onaangekondigde controle werd uitgevoerd moest hij zijn misdaad bekopen met ontslag op staande voet. 

Ontslagbrief en diefstal 

De werkgever zocht hulp met de situatie en belde naar ons voor advies. Wij gaven aan dat ontslag op staande voet gerechtvaardigd is wegens diefstal. Het is altijd aan te raden omdat via een ontslagbrief te bevestigen. Deze werd door ons opgesteld en opgestuurd naar de manager. Hierdoor liep hij een transitievergoeding mis en eventueel een ontslagvergoeding. Dit is een jammerlijke, maar legaal gevolg van een terecht ontslag. 

Ontslag met wederzijds goedvinden 

De arbeidsjurist van de manager nam contact met ons op om het ontslag te bespreken. Hij gaf aan dat een vaststellingsovereenkomst uitkomst kon bieden in deze situatie. Omdat een procedure bij de rechter een slepend en dure aangelegenheid kan zijn adviseren wij de werkgever om hieraan mee te werken. Hierdoor kan de manager een WW-uitkering aanvragen en krijgt hij een transitievergoeding mee. De manager moet wel een schadevergoeding betalen voor de diefstallen die hij heeft gepleegd. 

Contact

Vragen over ontslag op staande voet? Bel naar 0202616010 voor advies. Lees hier meer artikelen.

Vakkenvuller krijgt ontslag

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9