Opmerking over vakantiefoto’s wordt slepend arbeidsconflict 

Lees in deze blog de casus ‘opmerking over vakantiefoto’s wordt slepend arbeidsconflict’.

Een beveiliger deelt vakantiefoto’s met zijn collega’s. Een van de mannelijke collega’s maakt zonder te weten seksuele opmerkingen over een van de vrouwen die daarop te zien is. Het blijkt om de zus van de beveiliger te gaan. Deze opmerking valt vanzelfsprekend totaal verkeerd bij de beveiliger waarbij harde woorden vallen en een handgemeen ternauwernood wordt voorkomen.  

Werknemer krijgt geen steun van werkgever 

De beveiliger legt het verhaal voor bij de werkgever. Hij wil graag dat de werkgever stappen onderneemt zodat hij niet meer hoeft te werken met de oversekste collega. Echter, de werkgever vindt zijn reactie en verzoek overtrokken en probeert aan te geven dat deze opmerkingen onder mannen gebruikelijk is. De beveiliger weet niet wat hij hoort en stormt het gebouw uit. Hij neemt contact met ons op en spreekt van een arbeidsconflict.  

Vaststellingsovereenkomst beëindigt arbeidsconflict 

Wij nemen contact op met de werkgever en bespreken het conflict. De werkgever geeft aan het incident te betreuren en dat hij tevreden is met de beveiliger. Hij stelt dat hij moeilijk een ontslagbrief kan geven aan de andere collega. Daarentegen ziet hij geen reden om zijn bedrijfsvoering aan te passen en stuurt aan op ontslag met wederzijds goedvinden. De werknemer stemt daarmee in omdat hij niet langer voor de werkgever wil werken. Onze inspanningen leiden tot een vaststellingsovereenkomst.  

Contact  

Bel naar 0202616010 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer artikelen.

Vakantiefoto's wordt slepend arbeidsconflict

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9