Transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag 

Transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag? Lees hier meer over.

Transitievergoeding

Het arbeidsrecht geeft aan dat de werkgever aan werknemer een transitievergoeding moet betalen nadat het dienstverband minimaal twee jaar heeft geduurd. Soms kan een dienstverband niet volledig eindigen, maar gedeeltelijk. Dit is het geval wanneer een werknemer een deel van zijn volledige uren van zijn dienstverband verliest. 

Gedeeltelijk ontslag 

Dat komt neer op ontslag voor een bepaald aantal uren van het dienstverband. Voorbeeld: een werknemer heeft een dienstverband voor 36 uur per week, maar verliest 8 uren op dit urentotaal. De werknemer wordt dan voor 8 uren ontslagen. Hiervoor wordt een werknemer wel eerst volledig ontslagen waarbij na het ontslag een nieuw dienstverband met minder uren aan hem wordt aangeboden. 

Is gedeeltelijk ontslag een reden om geen transitievergoeding te krijgen? 

Nee, de werknemer blijft recht houden op de transitievergoeding. Gedeeltelijk ontslag is uitzonderingsregel op de transitievergoeding. Daarvoor gelden namelijk andere regels, bijvoorbeeld als de werknemer zich ernstig verwijtbaar heeft gedragen. De werkgever kan gedeeltelijk ontslag dus niet als reden gebruiken om geen transitievergoeding te betalen aan de werknemer.  

Conclusie 

Laat u bij ontslag altijd adviseren. Ook als het om een gedeeltelijk ontslag gaat. Zo bent u voorbereid op de toekomst en voorkomt u onnodige geschillen met uw werkgever. Bel naar 0202616010 voor meer informatie. Lees hier meer artikelen over hetzelfde onderwerp.

Transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9