Stappenplan vaststellingsovereenkomst 

In deze blog gaan we het stappenplan behandelen van de vaststellingsovereenkomst.

Vroeg of laat krijgt iedereen die in loondienst werkt een vaststellingsovereenkomst. Vooral als werknemer is het goed wat u te wachten staat wanneer u ermee te maken krijgt. In dit artikel staat ons kantoor stil bij de stappen die u kunt nemen om zo goed mogelijk uit deze situatie te komen. Voordat deze stappen worden toegelicht worden er belangrijke opmerkingen gemaakt over de vaststellingsovereenkomst.

Vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst komt neer op ontslag met wederzijds goedvinden. De reden van het ontslag kan zijn dat er sprake is van een arbeidsconflict, een verschil van inzicht over het werk of omdat minder werk is binnen het bedrijf. Een vaststellingovereenkomst kan daarom aan u worden aangeboden om een einde te maken aan de arbeidsovereenkomst. Wanneer u de vaststellingsovereenkomst ondertekent geeft u uw goedkeuring aan de voorwaarden die daarin staan en stemt u in met het ontslag.

Stappenplan vaststellingsovereenkomst

  1. Zorg ervoor dat u uw vaststellingsovereenkomst op papier of digitaal meekrijgt. Veel werkgevers zullen mondeling aangeven dat ze een vaststellingsovereenkomst aan u willen geven. Vraag aan uw werkgever of ze hun versie van de overeenkomst op papier of digitaal aan u kunnen meegeven;
  2. Vertel de werkgever dat u het belangrijk vindt dat u recht heeft op een WW-uitkering. Een vaststellingsovereenkomst garandeert een WW-uitkering tekst daartoe aanleiding geeft.
  3. Bedenk welke voorwaarden belangrijk zijn voor u in de vaststellingsovereenkomst. Denk daarbij aan de hoogte van de transitievergoeding en opleidingsmogelijkheden.
  4. Neem contact op met een specialist die u verder kan helpen om de vaststellingsovereenkomst na te kijken of kan onderhandelen voor betere voorwaarden.

Contact

Onze juristen staan klaar om een vrijblijvend gesprek met u te voeren. Bel naar 020 261 60 10. Klik hier voor meer informatie.