Schadelijke bedrijfscultuur in ziekenhuis leidt tot tweemaal ontslag met wederzijds goedvinden (vaststellingsovereenkomsten)

Lees in deze blog meer over schadelijke bedrijfscultuur in ziekenhuis leidt tot tweemaal ontslag met wederzijds goedvinden (vaststellingsovereenkomsten).

Twee zusters van een oncologieafdeling hebben te maken met vrouwonvriendelijke grappen en opmerkingen terwijl zij aan het werk zijn. De mannelijke daders proberen ook patiënten aan te sporen om mee te doen wanneer zij worden behandeld. De zusters zitten in hun maag met de situatie en melden zich uiteindelijk ziek door aanhoudende spanning. Als zij hulp zoeken bij de HR-afdeling vangen zij bot en krijgen zij te horen dat de opmerkingen gewoon bij de bedrijfscultuur horen. Als ze het niet leuk vinden moeten ze maar een ontslagbrief inleveren, aldus de werkgever.

Juridisch advies bij arbeidsconflict

Ze kunnen niet langer werken met de collega’s en voelen de stress van de bedrijfscultuur. Omdat de werkgever zelf ook doof is voor hun problemen besluiten ze hulp in te schakelen. Ze komen uiteindelijk bij ons uit. Wij horen het verhaal aan en maken een plan van aanpak om het arbeidsconflict op te lossen.

Vaststellingsovereenkomst

We komen met de werkgever overeen dat de zusters een vaststellingsovereenkomst krijgen waarbij een  transitievergoeding wordt uitonderhandeld. Hiermee wordt het mogelijk om de zusters ook financieel te compenseren voor hun leed. Daarnaast worden de juridische kosten volledig vergoed waardoor de zusters geen investeringen hoefden te doen. Ontslag met wederzijds goedvinden bleek in dit geval de oplossing te zijn. Het is sterk aanbevolen om dit te doen met een arbeidsjurist.

Contact

Bel naar 020 261 60 10 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar.