Ruzie over theesmaak ontaard in arbeidsconflict 

Lees in deze blog de casus ‘ruzie over theesmaak ontaard in arbeidsconflict’.

Een juridisch medewerker vindt de theesmaak ‘Turkish Apple’ helemaal geweldig. Op het werk is dit bekend en staat het op de lijst van boodschappen die de facilitaire medewerkers maandelijks moeten meenemen. Nadat een van deze medewerkers is vergeten of deze theesmaak mee te nemen ontstaan scheuren in de relatie tussen de juridisch medewerker en de werkgever.   

Werknemer voelt zich gekleineerd 

De juridisch medewerker merkt op dat zijn theesmaak al een tijd niet meer in de koffiekamer te vinden is. Daarom maakt hij hier melding van via e-mail. Hij stuurt een massabericht naar iedere collega waarin hij zijn behoefte aan thee mededeelt. De werkgever vindt de e-mail storend en maant hem tot kalmte. Dat mocht niet baten. Toen de theesmaak na een week nog steeds niet was aangeschaft stelde de werknemer dat hij werd gekleineerd.  

Hij betichtte de werkgever ervan dat hij werd genegeerd en dat dit een bewust proces was om hem weg te pesten. Ook rekent hij het de werkgever aan dat hij zijn eigen thee moest meenemen.  

Vaststellingsovereenkomst beëindigt arbeidsconflict 

Het arbeidsconflict werd erger en de werknemer vroeg ons om advies. Bemiddeling leidde al snel tot een vaststellingsovereenkomst. De werknemer was het eens met een ontslag met wederzijds goedvinden en kon daardoor zonder ontslagbrief uit dienst treden. De werknemer kreeg een transitievergoeding mee en wij onderhandelde namens hem nog een ontslagvergoeding voor hem uit. 

Contact  

Bel naar 0202616010 als u vragen heeft over arbeidsconflicten, vaststellingsovereenkomsten of andere arbeidsrechtelijke onderwerpen. Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar. Lees hier meer artikelen. 

Ruzie over theesmaak ontaard in arbeidsconflict

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9