Reparateur krijgt vaststellingsovereenkomst na ontslag op staande voet 

Reparateur krijgt vaststellingsovereenkomst. Lees in deze blog meer.

Leestijd: 3 tot 6 minuten 

Een reparateur moet tijdens een van zijn diensten naar een klant rijden om daar een ketel te repareren. Nadat hij daar aanbelt doet een oude bekende de deur open. Het blijkt een vrouw te zijn waarmee hij op school heeft gezeten. Dat is op dat moment bijna twintig jaar geleden, maar zowel de reparateur als de vrouwelijke klant kennen elkaar nog. Tijdens het repareren raken ze aan de praat en besluiten ze na zijn dienst contact te houden. Het contact wordt intensiever en ontwikkelt zich tot een romantische verhouding. De reparateur gaat daarom in zijn vrije tijd vaak met haar om.  

Arbeidsconflict door privésituatie 

De relatie loopt jammerlijk op de klippen waarbij de breuk niet op een vriendelijke manier is verlopen. Uiteindelijk gaat het zo ver dat de vrouw het bedrijf belt waar de reparateur werkt en verhalen uit de doeken doet over agressie. De werkgever neemt deze verhalen uiterst serieus, maar weet niet goed wat hij moet doen. In eerste instantie lijkt het mee te vallen, maar uiteindelijk vallen worden als ‘huiselijk geweld’ en ‘blauwe plekken’.  

Ontslag op staande voet wegens agressie 

De reparateur krijgt op het werk te horen dat zijn werkgever weet van het huiselijk geweld. De reparateur is verbaasd en zegt meteen dat hij dat ongetwijfeld van zijn ex-vriendin heeft gehoord. De werkgever bevestigt de bron en zegt dat dit ontslag op staande voet betekent. De reparateur neemt het niet serieus en zegt dat zijn ex-vriendin alles verzint. Dat zou ze doen om wraak te nemen na de breuk. Daarnaast vindt de reparateur dat de werkgever zich niet hoort te bemoeien met deze aangelegenheid.   

Ontslagbrief bevat geen bewijs 

Het komt dan ook als een verrassing dat hij toch een ontslagbrief krijgt per e-mail. De arbeidsjurist van de werkgever laat weten dat hij zich agressief heeft geuit tegen een klant (de ex-vriendin). De ontslagbrief is echter niet voorzien van bewijs en de ex-vriendin is al een tijdje geen klant meer.  

Vaststellingsovereenkomst na ontslag op staande voet 

De reparateur doet wat iedere werknemer zou doen en schakelt hulp in. Na een kort gesprek beseft de chauffeur dat ontslag een juridisch probleem is en daarom een jurist het beste kan helpen. Wij maken bezwaar tegen de ontslagbrief van de werkgever. Hierdoor doet de werkgever een aanbieding voor ontslag met wederzijds goedvinden. Het ontslag krijgt vorm in een vaststellingsovereenkomst. Het voordeel is dat beide partijen alsnog uit elkaar gaan, maar dat de werknemer wel een WW-uitkering en een transitievergoeding krijgt. Verder kreeg hij een ontslagvergoeding mee zodat hij naar nieuw werk kon zoeken.  

Contact  

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel naar 0202616010 voor meer informatie. Lees hier meer artikelen.

Reparateur krijgt vaststellingsovereenkomst

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9