Ontslag op staande voet voor verkoopmedewerker na diefstal 

Ontslagbrief voor diefstal. Lees in deze blog meer.

Een verkoopmedewerker maakt er een gewoonte van om kleine spullen zoals scharnieren en handgrepen mee te nemen uit de productiefabriek waarvoor hij werkt. De werkgever weet van niets waardoor de verkoopmedewerker ongestoord een onbepaalde tijd zijn gang kan gaan. Tijdens een controle bij de winsten ziet de werkgever dat hij stelselmatig spullen mist waarover geen winst is behaald. De werkgever besluit naar ons te bellen voor bedrijfsadvies en juridisch advies.  

Ontslagbrief voor diefstal 

Wij verrichten onderzoek naar mogelijke fraude en diefstal. Het is duidelijk dat een van de medewerkers of meerdere medewerkers schuldig zijn. Vanwege de hoeveelheden van gemiste goederen per dag gaan wij van een persoon uit. Wij verzinnen een plan om de dief op heterdaad te betrappen. Daarnaast hebben wij een ontslagbrief geschreven die meteen gebruikt kan worden voor ontslag op staande voet. 

Het plan werkt: wij plaatsen de vermoedelijke dief dicht bij de spullen die vaak worden ontvreemd. In het kijkveld van de spullen wordt een camera geplaatst. Hierdoor komen wij erachter dat een medewerker verantwoordelijk is voor de diefstallen. Na het einde van zijn werkdag wordt hij gevraagd om zijn tas te openen. Wij zien de gestolen spullen in zijn tas en vragen hem om een verklaring. Hij is niet in staat om een verklaring te geven. Kort daarna geven wij aan dat hij per direct op staande voet is ontslagen.   

Vergoedingen na ontslag met wederzijds goedvinden 

Door het ontslag krijgt de medewerker geen transitievergoeding of ontslagvergoeding. Hij schakelt een arbeidsjurist in om hem te helpen. Hierdoor ontstaat een discussie met als gevolg een oplossing voor het arbeidsconflict. Wij regelen een vaststellingsovereenkomst voor onze cliënt en de stelende medewerker. Hiermee krijgt hij een transitievergoeding en werd het arbeidsconflict opgelost. 

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel naar 0202616010 voor meer informatie. Lees hier meer artikelen.

Ontslagbrief voor diefstal

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9