Ontslag volgt na politieonderzoek

Ontslag op staande voet volgt na politieonderzoek dark web.

Een ambtenaar van een bepaald overheidsorgaan wordt betrapt op het kopen van wapens op het dark web. Het dark web is een gedeelte van het internet dan veel minder openbaar is dan het gewone internet en daarom aantrekkelijk voor schimmige zaken. De ambtenaar wilde wapens kopen van een particulier bedrijf. Het aanbod bleek een val te zijn van de politie die al snel achter zijn ware identiteit kwam. Deze informatie kwam bij de werkgever die snel juridisch advies zocht.

Ontslag op staande voet wegens strafbare gedragingen

Wij hebben deze zaak voor onze cliënt opgepakt en de ambtenaar op staande voet ontslagen. Hierdoor verloor hij meteen zijn baan en toegang tot bepaalde informatie waarmee hij zijn aankoop had kunnen verzilveren. Wij stelden de ontslagbrief op voor het overheidsorgaan en hebben de ambtenaar vervolgens ontslagen. Hij maakte nooit bezwaar. Waarschijnlijk wilde hij niet dat de zaak in het openbaar zou komen.

Geen arbeidsconflict, terecht ontslag

De ambtenaar berustte in het ontslag waardoor geen sprake was van een arbeidsconflict. Hij begreep dat hij fout zat en aanvaarde de gevolgen van het ontslag. Hierdoor kreeg hij ook geen transitievergoeding.

Contact

Heeft u vragen over ontslag op staande voet of ontslag in het algemeen? Bel dan naar 020 261 60 10 voor meer informatie. Onze arbeidsjuristen helpen u graag verder.