Ontslag volgt na politieonderzoek

Ontslag op staande voet volgt na politieonderzoek dark web.

Een ambtenaar van een bepaald overheidsorgaan wordt betrapt op het kopen van wapens op het dark web. Het dark web is een gedeelte van het internet dan veel minder openbaar is dan het gewone internet en daarom aantrekkelijk voor schimmige zaken. De ambtenaar wilde wapens kopen van een particulier bedrijf. Het aanbod bleek een val te zijn van de politie die al snel achter zijn ware identiteit kwam. Deze informatie kwam bij de werkgever die snel juridisch advies zocht.  

Ontslag op staande voet wegens strafbare gedragingen 

Wij hebben deze zaak voor onze cliënt opgepakt en de ambtenaar op staande voet ontslagen. Hierdoor verloor hij meteen zijn baan en toegang tot bepaalde informatie waarmee hij zijn aankoop had kunnen verzilveren. Wij stelden de ontslagbrief op voor het overheidsorgaan en hebben de ambtenaar vervolgens ontslagen. Hij maakte nooit bezwaar. Waarschijnlijk wilde hij niet dat de zaak in het openbaar zou komen.  

Geen arbeidsconflict, terecht ontslag 

De ambtenaar berustte in het ontslag waardoor geen sprake was van een arbeidsconflict. Hij begreep dat hij fout zat en aanvaarde de gevolgen van het ontslag. Hierdoor kreeg hij ook geen transitievergoeding

Contact  

Heeft u vragen over ontslag op staande voet of ontslag in het algemeen? Bel dan naar 0202616010 voor meer informatie. Onze arbeidsjuristen helpen u graag verder. Lees hier meer artikelen.

Ontslag volgt na politieonderzoek

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9