Ontslag op staande voet wegens buitenproportioneel gebruik tankpas 

Ontslag op staande voet wegens buitenproportioneel gebruik tankpas.

Schending interne regels 

Een accountmanager maakt voor zijn werk gebruik van een tankpas. Hij moet zo nu en dan veel rijden om naar klanten over heel Nederland te rijden. Daarom heeft hij een lease-auto. Het is dan gebruikelijk dat je een tankpas meekrijgt waarmee op kosten van de werkgever getankt kan worden. Over het gebruik van de tankpas en auto bestaan regels die vaak vastgelegd liggen in een leasereglement. Schending van de regels die in dat reglement zijn opgenomen kunnen leiden tot nare gevolgen zoals ontslag en schadevergoeding. De werkgever houdt via interne systemen toezicht op het gebruik van beide middelen om misbruik te voorkomen. Tijdens een toezichtronde ziet de werkgever dat de accountmanager overmatig gebruik maakt van de tankpas.  

Ontslagbrief betekent arbeidsconflict 

De accountmanager wordt tijdens een functioneringsgesprek geconfronteerd met de statistieken die de werkgever heeft bijgehouden over het gebruik van de tankpas. Daaruit zou blijken dat de accountmanager heeft getankt buiten werktijd en brandstof heeft gebruikt voor privé-aangelegenheden. Dat is niet de bedoeling volgens de werkgever en zou ontslag op staande voet rechtvaardigen. De werkgever laat weten dat ze een voorganger eerder op deze grond hebben ontslagen. De accountmanager emotioneel is boos over het ontslag.  

Arbeidsjurist legt vaststellingsovereenkomst voor 

De accountmanager zoekt naar juridisch advies en komt bij ons uit. Een van onze arbeidsjurist adviseert hem om te kijken naar de mogelijkheid voor ontslag met wederzijds goedvinden. Dat klinkt hem goed in de oren en geeft ons de opdracht om namens hem te bemiddelen. Het bemiddelen leidt tot een vaststellingsovereenkomst waarbij hij een ontslagvergoeding en een transitievergoeding krijgt.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 0202616010. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet wegens tankpas

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9