Ontslag op staande voet wegens plasproblemen

Werknemer met plasproblemen krijgt na ontslag op staande voet een vaststellingsovereenkomst.

Een schoonmaker kreeg ontslag op staande voet nadat bij een opdrachtgever werd betrapt bij het onderplassen van een tapijt op de werkvloer. De schoonmaker deed dit niet bewust, maar had een zwakke blaas en kon het toilet niet vinden omdat hij daar voor het eerst werkzaam was. Omdat hij niet in zijn broek wilde plassen koos hij ervoor om te plassen binnen een kopieerruimte waarbij hij de schoonmaakspullen wilde gebruiken om zijn urine op te ruimen. Zo ver kwam het niet, de schoonmaker werd gezien door een werknemer die gebruik wilde maken van het kopieerapparaat en alarmeerde zijn leidinggevende.

Ontslag op staande voet en ontslagbrief

De opdrachtgever belde boos op naar het schoonmaakbedrijf (werkgever) en besloot meteen over te gaan tot ontslag op staande voet. De werknemer kreeg een ontslagbrief waarin duidelijk stond vermeld wat hem werd verweten. Hoewel de werknemer het ontslag begreep vond hij dat geen rekening was gehouden met zijn persoonlijke omstandigheden.

Ontslag op staande voet wordt ontslag met wederzijds goedvinden

Vanwege de situatie werd het ontslag geen arbeidsconflict. De werknemer had begrip voor de werkgever. Echter, hij vond het extreem dat hij een ontslagvergoeding, transitievergoeding en WW-uitkering zou mislopen. Daarom schakelde hij ons in voor juridisch hulp en advies.

Vaststellingsovereenkomst / beëindigingsovereenkomst

De werknemer kreeg door onze hulp in plaats van ontslag op staande voet een vaststellingsovereenkomst. Hiermee werd ontslag met wederzijds goedvinden bereikt waarbij de werknemer ontslagvergoeding meekreeg van de werkgever en een WW-uitkering kon aanvragen. Daarmee was het ontslag van de werknemer op een minnelijke wijze aangevochten en werd een arbeidsconflict vermeden.

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel dan naar 020 261 60 10 voor een gesprek met een van onze ervaren arbeidsjuristen.