Ontslag op staande voet wegens Corona-reglement

Ontslag op staande voet wordt beëindigingsovereenkomst na ontslag op staande voet wegens Corona-reglement.

Leestijd: 3 tot 5 minuten 

Ontslag op staande voet wegens schending van Corona-reglement 

Een cateringmedewerker werkt met voedsel uit landen die momenteel heftig zijn getroffen door het Corona-virus. Hierdoor wordt het moeilijk voor de werkgever om de kwaliteit van het voedsel te garanderen. De werkgever heeft daarom een nieuw reglement opgesteld waarin richtlijnen worden gegeven wanneer de werknemer met voedsel moet werken. Dit reglement moet garanderen dat besmetting of verspreiding van het virus wordt voorkomen. De medewerker uit dit verhaal vergeet, na een aantal keren zijn handen te hebben gewassen volgens het reglement, om dit ook te doen bij het verlaten van het pand. De leidinggevende ziet dit en ontslaat hem op staande voet. Het ontslag op staande voet ging niet gepaard met een ontslagbrief. Hierdoor komt het recht op WW en transitievergoeding / ontslagvergoeding op het spel te staan.  

Arbeidsconflict na mondeling ontslag op staande voet 

De medewerker is geschrokken na het ontslag op staande voet en zoekt naar juridisch advies. De arbeidsjurist legt uit wat de voordelen zijn van een beëindigingsovereenkomst. Dat is een vaststellingsovereenkomst waarmee het ontslag op staande voet ongedaan gemaakt kan worden. Daardoor wordt het ontslag op staande voet omgezet naar ontslag met wederzijds goedvinden. Het voordeel is dat hij uitzicht krijgt op een transitievergoeding en dat een ontslagvergoeding bedongen kan worden. De arbeidsjurist maakt de vaststellingsovereenkomst en stuurt deze op naar de werkgever. 

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Bel daarom naar 0202610610 voor hulp. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet wegens Corona-reglement

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9