Ontslag op staande voet wegens betasting

Ontslag op staande voet wegens betasting. Accountant legt hand op billen van vrouwelijke collega en krijgt ontslag op staande voet.

Leestijd: 2 tot 4 minuten 

Een accountant wordt naar eigen zeggen meegenomen in een informele sfeer op de werkvloer. Er was namelijk sprake van een borrel om recente successen te vieren van het accountantskantoor. Tijdens deze borrel ging het er gemoedelijk aan toe en vloeide veel drank. Een van de accountants legt tijdens een grap zijn hand op de billen van een vrouwelijke collega. Hij zei dat hij dit deed om zijn waardering te tonen naar de collega. De vrouwelijke collega was daar vanzelfsprekend niet van gediend. Zij diende een klacht in tegen de accountant en dat leidde uiteindelijk tot zijn ontslag. 

Ontslag op staande voet wegens intimidatie van collega 

De werkgever geeft de accountant een dag na de klacht een ontslagbrief met de mededeling dat hij de vrouwelijke collega heeft geïntimideerd. Het ontslag kent volgens de werkgever daarmee een dringende reden waarmee ontslag op staande voet gerechtvaardigd was. De accountant heeft spijt, maar vindt dat ontslag niet gerechtvaardigd is. Hij heeft een lange staat van dienst en heeft altijd goed gefunctioneerd. Daarom vindt hij dat de werkgever bewust een arbeidsconflict in de hand heeft gewerkt. De werkgever had ook een gesprek kunnen voeren met beide partijen.  

Arbeidsconflict wordt opgelost met een vaststellingsovereenkomst 

Het arbeidsconflict wordt opgelost nadat de accountant naar juridische hulp zoekt. Een van onze arbeidsjuristen neemt contact met op de werkgever en maakt snel bezwaar tegen het ontslag. Hierdoor wordt het mogelijk om het ontslag op staande voet om te zetten naar ontslag met wederzijds goedvinden. Dat wordt vervolgens vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Hierin wordt de transitievergoeding en de ontslagvergoeding opgenomen waarmee een einde komt aan het arbeidsconflict. 

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel naar 0202616010 voor meer informatie. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet wegens betasting

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9