Ontslag op staande voet voor verkoopmedewerker na vaak te laat komen

Persoonlijke omstandigheden

Een verkoopmedewerker heeft een druk leven. Hij heeft kinderen die ziek zijn en naar school moeten. Daarnaast heeft hij een grote verantwoordelijkheid om klanten te helpen. Tijdens drukke periodes is hij afwezig vanwege vaak te laat komen. Dat heeft niet te maken met een tekort aan verantwoordelijkheid, maar eerder met zijn persoonlijke situatie. Omdat zijn kinderen ziek zijn en ook naar school moeten, is hij daar veel tijd aan kwijt. Daarom komt hij geregeld te laat. Soms is hij tien minuten te laat, maar soms ook een uur.

Ontslagbrief na waarschuwingen

De werkgever is het zat en begint waarschuwingen te geven aan de verkoopmedewerker. Hij verontschuldigt zich iedere keer, maar de werkgever voegt de waarschuwingen alsnog toe aan zijn dossier. De verkoopmedewerker lijkt na de laatste waarschuwing beterschap te tonen. Hij is ongeveer twee maanden netjes op tijd en krijgt complimenten van de zijn werkgever. De verkoopmedewerker weet dit echter niet vast te houden en komt uiteindelijk een keer een uur te laat. Hij maakt de bekende excuses, maar de werkgever is zo boos dat hij op staande voet ontslag krijgt. De werknemer krijgt op dezelfde dag een ontslagbrief mee waarin wordt aangegeven dat hij ondanks meerdere waarschuwingen alsnog te laat komt.

Ontslag op staande voet wordt vaststellingsovereenkomst

Het ontslag op staande voet komt niet geheel als een verrassing, maar de verkoopmedewerker vindt wel dat de werkgever meer rekening had kunnen houden met zijn persoonlijke omstandigheden. Hij wist namelijk van de kinderen en de ziektes. Daarom zoekt hij hulp. Hij krijgt een adviesgesprek met een van onze arbeidsjuristen. De verkoopmedewerker koos ervoor om de zaak aan ons te geven. De arbeidsjurist heeft vervolgens keurig bezwaar gemaakt en gebeld naar de werkgever. De werkgever ging daarom akkoord met ontslag met wederzijds goedvinden. Dat betekende dat een vaststellingsovereenkomst werd getekend. De verkoopmedewerker kreeg daarmee zijn transitievergoeding en een ontslagvergoeding.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.