Ontslag op staande voet voor stelende stewardess

Een stewardess die bij een bekende luchtvaartmaatschappij werkt al jaren met volle tevredenheid. Zij vindt haar collega’s fijn en haar werkgever is blij met haar aanwezigheid. Tijdens een lange vlucht is ze moe en klaar om naar huis te gaan. Er ontstaat echter vertraging en zij heeft dorst en besluit een blik sinaasappelsap mee te nemen voor de reis naar huis.

Ontslagbrief na mondeling ontslag

De stewardess meldt zich op het werk af en haalt na het aantrekken van haar jas, de blik uit haar jas. De werkgever wil nog een kort gesprek met haar houden voordat ze gaat. Hij ziet de blik en vraagt waar ze het vandaan heeft gehaald, waarop zij antwoordt ‘ik heb het uit het vliegtuig, geen passagier had zin in sinaasappelsap!’.

De werkgever zegt dat hij ontzettend teleurgesteld is. De stewardess begrijpt het niet en zegt dat ze het wel heeft verdiend na een lange dag. De werkgever wijst op de strenge regels die voor haar gelden en betekenen dat ze geen consumptiemiddelen mag meenemen uit het vliegtuig. De werkgever zegt dat hij geen keus heeft en deelt haar mee dat ze is ontslagen. Een dag wordt ze gebeld door de HR-afdeling waarin deze mededeling wordt bevestigd. Ze ontvangt enkele dagen later haar ontslagbrief per mail en per post.

Ontslag met wederzijds goedvinden met arbeidsjurist

Vol ongeloof neemt ze contact met ons op. Wij adviseren naar om bezwaar te maken tegen het ontslag zodat we de schade van het ontslag zoveel mogelijk kunnen omkeren. Dat lukt nadat we contact leggen met de werkgever. De werkgever gaat akkoord met een vaststellingsovereenkomst. Daarnaast krijgt ze door onze hulp haar transitievergoeding en een ontslagvergoeding. Ook kan ze WW aanvragen bij het UWV.

Contact

Ontslag op staande voet is altijd vervelend, maar nooit kansloos. Neem contact op met onze arbeidsjuristen. Bel naar 020 261 60 10.