Ontslag op staande voet voor Pokémon spelende vrachtwagenchauffeur

De chauffeur in kwestie maakte er een gewoonte van om Pokémon Go te spelen terwijl hij in de auto zat. Daarbij is het belangrijk dat je je telefoon gebruikt om virtuele monsters te vangen. Door al rijdend naar deze monsters te zoeken werd hij op staande voet ontslagen door de werkgever. De werkgever vond dat hij een ongelooflijk gevaarlijke verkeerssituatie creëerde.

Arbeidsconflict door onenigheid

De werkgever stuurde een ontslagbrief naar de werknemer waarin het ontslag aan hem werd uitgelegd. De chauffeur was boos omdat hij het spel alleen speelde op een industrieterrein waar haast nooit iemand loopt. Daarnaast gaf hij aan dat door jarenlange ervaring als chauffeur een ongeluk gewoon niet kon ontstaan. Verder liet hij blijken dat hij dit al een jaar deed. Dat was achteraf niet slim, want daardoor werd het arbeidsconflict verergerd.

Ontslag wordt aangevochten

De chauffeur zat met het ontslag in zijn maag en kwam bij ons uit voor hulp. Wij maakten namens hem bezwaar tegen het ontslag. Hoewel we de werkgever konden volgen in zijn redenering was ontslag een middel dat te ver ging in deze omstandigheden. Het had eerder in de rede gelegen om een stevige waarschuwing te geven.

Vaststellingsovereenkomst blijkt goede oplossing

Nadat het ontslag met de werkgever was besproken kwamen alle partijen tot de conclusie dat ontslag met wederzijds goedvinden de oplossing was. Daarom maakten wij een vaststellingsovereenkomst waar beide partijen zich in konden vinden. De werknemer kreeg een transitievergoeding mee en kon een WW-uitkering aanvragen.

Contact

Bent u ontslagen? Bel naar 020 261 60 10 voor onze arbeidsjuristen. Zij maken vakkundig bezwaar en halen het onderste uit de kan.