Ontslag op staande voet voor moeder die pesters van haar dochter aanpakt 

Ontslag op staande voet voor moeder die pesters van haar dochter aanpakt.

Een moeder die in een dorp woont en werkt brengt dagelijks haar dochter naar school in dezelfde woonplaats. Daar is zij overblijfmoeder en let daarom soms op haar dochter en andere kinderen die na school niet naar huis kunnen gaan. Tijdens een overblijfdienst ziet ze dat haar dochter wordt gepest door andere leerlingen die overblijven. Zij aarzelt geen moment en gooit een blik verf naar een van de pesters.  

Ontslag op staande voet na aanval op kinderen 

Een van de pesters vertelt het verhaal aan zijn ouders. De ouders zijn woest en stappen naar de school voor tekst en uitleg. Ook willen zij de moeder spreken die met het blik gooide. Er volgt een gesprek, maar dat escaleert heel snel. De school weet niet wat ze moeten doen en vertelt onder druk van de ouders van de pester alles aan de werkgever van de overblijfmoeder. Het conflict tussen de moeder en de ouders van de pester escaleert in zoverre dat haar werkgever besluit om haar op staande voet te ontslaan. De werkgever vindt het onacceptabel dat een van zijn werknemers een kind heeft aangevallen met een blik verf. 

Arbeidsconflict door privéconflict 

In zoverre vindt er een arbeidsconflict plaats omdat een privékwestie dat niets met werk te maken had een probleem is geworden op de werkvloer. De moeder is woest en is ten einde raad. Ze neemt contact met ons op voor advies. Ze besluit snel te schakelen en laat ons het arbeidsconflict oplossen. Daaruit komt voort dat wij het ontslag als onterecht beoordelen en deze met succes aanvechten. De werkgever komt al snel met een vaststellingsovereenkomst als oplossing. Doordat een van onze arbeidsjuristen een verbeterde vaststellingsovereenkomst kan uitonderhandelen kan de moeder vertrekken met een goede transitievergoeding en ontslagvergoeding.  

Contact

Heeft u ook te maken met ontslag op staande voet of bent u in een arbeidsconflict belandt? Bel dan naar 0202616010. Onze arbeidsjuristen vormen een uitstekend team en behalen de best mogelijke resultaten. Lees hier meer artikelen.

Ontslag op staande voet voor moeder

Novum biedt uitkomst

U krijgt een eigen jurist
Uw jurist adviseert u over de mogelijkheden
Geen onverwachte risico’s meer
Snel weten waar u aan toe bent
Geheel vrijblijvend
Disclaimer: Novum juristen deelt algemene informatie over verschillende juridische zaken. Deze informatie is door onze specialisten bijeengebracht en gepubliceerd om zoveel mogelijk mensen te helpen. Omdat iedere zaak anders is en wetten voortdurend veranderen kunnen wij niet garanderen dat alle informatie correct en actueel is. Indien u op het punt staat om beslissingen te nemen is het sterk aanbevolen dat u eerst contact met ons op neemt. Hierdoor kunt u ook vragen stellen aan onze specialisten.

91% van onze klanten beveelt Novum juristen aan.

Persoonlijk

9,1

Snelheid

8,8

Expertise

8,5

Resultaat

8,9