Ontslag op staande voet verlate vakantievlucht

In deze blog leest u een verhaal over ontslag op staande voet wegens een verlate vakantievlucht.

Leestijd: 5 – 10 minuten.

Casus

De werknemer die werkzaam was bij een luchtvaartmaatschappij werd tijdens een vakantie in het buitenland ziek en moest daarom op de dag van terugkomst bij Nederland naar de dokter ter controle. De dokterscontrole vond plaats op de vakantiebestemming. Daarom kwam hij uiteindelijk te laat aan in Nederland en op zijn werk. Zijn werkgever was niet blij en ging meteen over tot ontslag op staande voet. Kortom, de arbeidsovereenkomst werd per direct beëindigd.

Ontslag op staande voet wegens een verlate vakantievlucht

De werknemer kreeg ontslag op staande voet wegens werkweigering. De werkgever nam het de zieke werknemer kwalijk dat hij te laat kwam voor zijn werk en vervolgens onbereikbaar was omdat hij nog in het buitenland was. De werknemer protesteerde door aan te geven dat hij ziek was en dat de werkgever een overhaaste beslissing had genomen. Zijn protest leidde helaas tot niets. Hij kreeg een ontslagbrief en werd op staande voet ontslagen.

Arbeidsconflict

De werknemer was verbolgen over de handelswijze van de werkgever en schakelde ons in. Samen met de werknemer hebben we ervoor gezorgd dat er een gesprek plaatsvond op kantoor met de werkgever. Dit gesprek ging er verhit aan toe omdat ontslag op staande voet met veel emoties gepaard gaat.

Vaststellingsovereenkomst

Het ontslag op staande voet werd door ons aangevochten waardoor wij konden onderhandelen voor een vaststellingsovereenkomst. Met de vaststellingsovereenkomst konden wij naast vijf maanden loon ook zijn transitievergoeding /ontslagvergoeding redden. De werkgever wilde deze namelijk niet aan de werknemer betalen. Door de vaststellingsovereenkomst konden we het ontslag op staande voet oplossen.

Transitievergoeding / ontslagvergoeding

Omdat wij een vaststellingsovereenkomst eruit sleepten konden wij een hogere transitievergoeding uitonderhandelen voor de werknemer. Daar was de werknemer bijzonder blij mee. Zodra een vaststellingsovereenkomst wordt aangeboden biedt dit mogelijkheden tot onderhandeling. Deze mogelijkheden hebben wij gebruikt in het voordeel van de werknemer.

Contact

Heeft u vragen over ontslag op staande voet, transitievergoeding of vaststellingsovereenkomsten? Bel dan naar 020 261 60 10.