Ontslag op staande voet na vondst gestolen spullen

Leestijd: 2 – 4 minuten.

Een accountmanager is populair op het werk vanwege zijn prestaties en zijn positieve energie op de werkvloer. Hij haalt veel opdrachten binnen voor zijn werkgever waardoor hij al geruime tijd met tevredenheid bij de werkgever werkt. Door de band met zijn werkgever waant hij zich onaantastbaar. Daardoor besluit hij op een bepaald moment bepaalde spullen mee te nemen naar huis. Het gaat om kantoorspullen zoals nietmachines en pennen. De werkgever krijgt argwaan na een order bij een leverancier van de spullen die worden gemist op de werkvloer.

Functioneringsgesprek thuis wordt ontslag op staande voet

De accountmanager is op gegeven moment ziek, maar heeft wel een functioneringsgesprek gepland. Omdat de band tussen hem en de werkgever goed is, besluiten ze het gesprek thuis te houden. De werkgever komt netjes aan en krijgt koffie. Het gesprek gaat enige tijd door en de werkgever ziet opeens dozen van kantoorspullen met het merk dat voor het kantoor wordt besteld. Omdat de werkgever de factuur was opgevallen, stelt hij vragen over de spullen die hij bij hem ziet. De accountmanager had de spullen niet verstopt en had niet voorzien dat de werkgever de dozen zou zien. Hij had geen verhaal en gaf toe dat hij de spullen mee naar huis nam.

Ontslagbrief na arbeidsconflict

De werkgever neemt contact met ons op voor advies. Wij raden aan om het ontslag op dezelfde dag via een ontslagbrief te communiceren aan de accountmanager. Ontslag op staande voet moet zo snel mogelijk worden geregeld. De werkgever besluit om de zaak aan ons over te laten. Wij bellen de accountmanager en geven aan dat hij op staande voet is ontslagen wegens diefstal. Zijn ontslagbrief sturen wij op via e-mail en aangetekende post. Daarnaast bieden wij hem meteen een vaststellingsovereenkomst aan. Hij besluit om mee te werken waardoor hij nog een kleine transitievergoeding meekrijgt.

Contact

Vragen over ontslag op staande voet? Altijd een arbeidsjurist inschakelen! Novum juristen staat voor u klaar. Bel ons op 020 261 60 10.