Ontslag op staande voet na vermoeden drugsbezit

Magazijnmedewerker krijgt ontslag op staande voet na vermoeden van drugsbezit.

Leestijd: 5 – 9 minuten

De werknemer is een magazijnmedewerker die ervoor zorgt dat het magazijn juist is aangevuld zodat de producten van de werkgever snel bezorgd kunnen worden naar klanten. Hij heeft een lange staat van dienst waarbij hij nieuwe collega’s inwerkt en aanstuurt.  Daarnaast helpt hij ook zelf mee op de werkvloer. Hij wordt gewaardeerd, maar merkt dat de stress van meer verantwoordelijkheden wel zwaar wordt.

Daarom besluit hij zijn stress te verminderen door wiet te roken. Hij zegt dat het hem is aangeraden om dit te doen zodat hij de dag kan doorkomen. Hij zorgt er wel voor dat hij dit buiten werktijd doet. Daarom rookt hij vooral voor en na het werk.

Ontslag op staande voet na vondst wiet in broekzak

De medewerker heeft op de dag van het ontslag pauze en besluit naar buiten te lopen. Hij wil buiten gaan roken. Hij haalt zijn pak sigaretten tevoorschijn, maar daardoor valt een zak met wiet uit zijn broekzak. Zijn leidinggevende zit in dezelfde ruimte van een broodje te genieten en ziet de zak met wiet. De leidinggevende vraagt aan de magazijnmedewerker of daar drugs in zit. De magazijnmedewerker antwoordt dat het geen drugs, maar dat het om wiet gaat. De leidinggevende is verbolgen en reageert negatief. Hij vindt het onbehoorlijk dat een medewerker met veel verantwoordelijkheden drugs gebruikt. De magazijnmedewerker begrijpt de boosheid van zijn leidinggevende niet en zegt dat hij dit alleen tijdens privétijd doet.

De leidinggevende en de magazijnmedewerker komen er niet uit. Aan het einde van de dag moet de magazijnmedewerker op kantoor komen. Daar krijgt hij een ontslagbrief te zien. In deze brief valt te lezen dat hij op staande voet ontslag krijgt wegens drugsbezit en drugsgebruik.

Arbeidsconflict door privéomstandigheid

De magazijnmedewerker is boos en begrijpt de ophef niet. Hij ziet dat zoveel mensen wiet roken zonder dat dit voor problemen zorgt. Daarbij rookt hij nooit op het werk. Hij rookt tijdens pauzes sigaretten, maar geen wiet. Het roken van wiet doet hij enkel thuis.

De medewerker gaat op zoek naar juridisch advies en komt bij ons uit. Wij bellen met de werkgever en maken bezwaar tegen het ontslag. Als compromis blijkt een vaststellingsovereenkomst de oplossing te zijn voor het arbeidsconflict. Daartoe doen wij een mooi aanbod met WW-recht, een transitievergoeding en een ontslagvergoeding zodat de medewerker de tijd heeft om naar een nieuwe baan te zoeken.

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel naar 020 261 60 10 voor meer informatie.