Ontslag op staande voet na vechtpartij tussen projectmanager en leidinggevende

Leestijd: 2 -4 minuten.

Vechtpartij

Tijdens een personeelsborrel neemt een projectmanager het ervan. De drank vloeit rijkelijk omdat het bedrijf van de werkgever veel opdrachten binnen heeft gehaald. De projectmanager heeft daar ook een bijdrage aan geleverd en beschouwd de borrel dan ook als een beloning voor zijn prestaties. Na een aantal uren lijkt het erop dat hij behoorlijk veel alcohol binnen heeft. Op gegeven moment loopt een leidinggevende op hem af om een praatje te maken. De projectmanager laat opeens het achterste van zijn tong zien en laat aan hem weten dat hij ‘de grootste eikel is van het bedrijf’. De leidinggevende kan er eerst om lachen, maar nadat de projectmanager een fles bier naar zijn hoofd heeft gegooid houdt het lachen snel op.

Ontslag op staande voet wegens vechtpartij

Er vindt een handgemeen plaats tussen de projectmanager en zijn leidinggevende. Andere collega’s moeten de kemphanen uit elkaar halen. Na de vechtpartij heeft iedereen het erover op het werk. De projectmanager schaamt zich diep en had nooit willen vechten met zijn leidinggevende. Hij begrijp dan ook dat hij tekst en uitleg moet geven op kantoor. Zijn leidinggevende zit geschrokken thuis en durft niet meer naar het werk te komen. Daarom neemt de werkgever een harde beslissing en ontslaat de projectmanager op staande voet.

Ontslagbrief leidt tot arbeidsconflict

In zijn ontslagbrief ziet de projectmanager dat hij ontslagen is vanwege zijn dronkenschap. Dat vindt hij vreemd omdat tijdens het gesprek is aangegeven dat hij vanwege de vechtpartij is ontslagen. Hij snapt niet waarom het ontslag zo is gecommuniceerd, maar is ook boos omdat ontslag een te zwaar middel is geweest. Daarom neemt hij contact op met een arbeidsjurist om het ontslag te laten toetsen. Hij krijgt een van onze arbeidsjuristen aan de lijn en hij adviseert om met de werkgever in gesprek te gaan over ontslag met wederzijds goedvinden.

Vaststellingsovereenkomst is vaak mogelijk met arbeidsjurist

De arbeidsjurist neemt contact op met de werkgever over het ontslag op staande voet. Al snel blijkt dat een vaststellingsovereenkomst mogelijk is. De juridische kosten van de projectmanager wordt volledig vergoed. Hij kan ook een WW-uitkering aanvragen. Op deze manier kwam er een einde aan het arbeidsconflict. De projectmanager is tevreden over het einde van de zaak en zal nooit meer dronken worden op het werk.

Contact

Heeft u ook vragen over ontslag op staande voet of ontslag met wederzijds goedvinden? Bel naar 020 261 60 10 voor meer informatie.